Yunanistan Haber

KARA ATMACA’nın 4 Yüzü Aşması Kara Kara Düşündürüyor

“Türk sermayesiyle geliştirilen KARA ATMACA karadan karaya seyir füzesi, 'uzun menzilli test atış faaliyeti' sırasında rekor sürede uçarak hedefini vurdu.”

“Türk sermayesiyle geliştirilen KARA ATMACA karadan karaya seyir füzesi, ‘uzun menzilli test atış faaliyeti’ sırasında rekor sürede uçarak hedefini vurdu.”

Türk Roketsan tarafından geliştirilen ATMACA UM (KARA ATMACA) Füzesi, atışlı test faaliyetinde en uzun menzilli ve en uzun süreli uçuşunu gerçekleştirerek kendi rekorunu yeniledi. Bu deneme Yunanistan’da geniş yankı buldu.

Yunan basını haberi, “Yunanistan için ne kadar büyük bir tehdit olduğunu gösteren, tüm limitleri aşan bir Türk ATMACA UM füzesi ateşlendi.” Başlığıyla okuyucularıyla paylaştı.

Haberde özetle şu ifadelere yer veriliyor:

“Atina füze alımıyla Türkiye’ye sert bir yanıt vermeye hazırlanıyor. Türkler Ege ve Doğu Akdeniz’de çıkarlarını dayatmaya hazırlanıyor, ancak üzerinde anlaşılanı alacaklar.

Türkiye, gövde gösterisi yaparak, bugüne kadarki tüm limitleri aşan ATMACA UM (KARA ATMACA) füzesini denedi. Roketsan’ın geliştirdiği füze, test atışında en uzun menzili ve en uzun uçuş süresini gerçekleştirerek kendi rekorunu yeniledi.

Roketsan’ın paylaştığı görüntülerde füzenin menzilinin 400 kilometreyi aştığı görüldü. Türk Savunma Sanayii Başkanı Dr. Haluk Görgün, 400 kilometre uzaklıktaki hedefin başarıyla vurulduğunu duyurdu.

Türk sermayesiyle geliştirilen KARA ATMACA karadan karaya seyir füzesi, ‘uzun menzilli test atış faaliyeti’ sırasında rekor sürede uçarak hedefini vurdu. Yerli üretim KTJ-3700 motoru kullanılan KARA ATMACA füzesi bu uçuşta 400 kilometre menzile ulaştı. Son atışın 400 kilometreyi aştığı tahmin ediliyor. Test sırasında füzenin Koluman tarafından geliştirilen DERMAN 8X8 aracında olduğu dikkati çekti.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu