Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Kapatma Kararının Bir An Önce Geri Alınmasını Talep Ediyoruz!”

“Maalesef bugün azınlığımızın haksız yere kapatılan derneklerine bir yenisi daha eklenmiştir ve ülkemizin demokrasisi bir adım daha gerilemiştir.”

“Maalesef bugün azınlığımızın haksız yere kapatılan derneklerine bir yenisi daha eklenmiştir ve ülkemizin demokrasisi bir adım daha gerilemiştir.”

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi yaptığı yazılı bir açılamayla, Rodop Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılma kararını kınadı.

DEB Partisi Parti tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bir spor kulübünü destekleyen insanların kurmuş olduğu bir derneğin varlığına dahi katlanamayan bir zihniyetin demokrasi ile uzaktan yakından alakası olamaz.” İfadelerine yer veriliyor.

Yapılan açıklama şu şekilde:

“Kapatma kararının bir an önce geri alınmasını talep ediyoruz!”

blank“Bugün, Gümülcine Asliye Hukuk Mahkemesi’nin yayımladığı Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılma kararını büyük bir endişe ile öğrendik. Ülkemiz Yunanistan’ın öküz altında buzağı arama politikasını devam ettirip bu bağlamda azınlık kurumlarına zarar vermeye devam etmesi bizi ziyadesiyle kaygılandırıyor.

Bir spor kulübünü destekleyen insanların kurmuş olduğu bir derneğin varlığına dahi katlanamayan bir zihniyetin demokrasi ile uzaktan yakından alakası olamaz.

Maalesef bugün azınlığımızın haksız yere kapatılan derneklerine bir yenisi daha eklenmiştir ve ülkemizin demokrasisi bir adım daha gerilemiştir.

Batı Trakya Fenerbahçeliler derneği ile dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyor ve adaletsizce uygulanan kapatma kararının bir an önce geri alınmasını talep ediyoruz!”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu