Batı Trakya

Kalancis İskeçe Bölgesinde Camiye Yapılan Çirkin Saldırıyı Kınadı

İskeçe’nin Ilıca bölgesinde camiye yapılan saldırı Yunanistan Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgios Kalancis tarafından kınandı.

İskeçe’nin Ilıca bölgesinde camiye yapılan saldırı Yunanistan Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgios Kalancis tarafından kınandı.

Batı Trakya’da İskeçe’nin dağlık kolundaki Mustafçova Belediyesi’ne bağlı Ilıca Bölgesi Kaplıcalar mevkiinde bulunan caminin içine girip caminin içinde bulunan Kur’an-ı Kerim’leri parçalayarak yere atan 64 yaşındaki Fransız uyruklu şahıs İskeçe savcılığına sevk edildi.

Yaşanan bu olay Yunanistan Din İşleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgios Kalancis tarafından kınandı. Kalancis yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Her dini topluluğun ibadet yerlerine saygı, Yunanistan için tartışılmaz bir değerdir”

“İskeçe’nin daha geniş bir bölgesindeki bir camide meydana gelen saygısız davranışlar tartışmasız kesinlikle kınanmaktadır. Hepimizi özel bir üzüntüye boğmakla birlikte, aynı zamanda Trakya’daki (Batı) Müslüman hemşehrilerimizin din özgürlüğüne mutlak saygı çerçevesinde aynı yolda devam etme irademizi çelikleştirmektedir. Kaldı ki Yunanistan Anayasası tarafından güvence altına alınmıştır.”

Georgios Kalancis ayrıca hızlı bir şekilde davranan ve saldırganı yakalamayı başaran Yunanistan Emniyet Teşkilatına da teşekkür ediyor.

Yaşanan bu saldırı İskeçe Metropolitliği tarafından da kınandı. Yapılan yazılı açıklamada, “İskeçe ve Trakya’nın, farklı dinlere sahip halkların karşılıklı saygıya dayalı barış içinde bir arada yaşamasının küresel bir modeli olduğunu herkese beyan ederiz ve bu dengenin bozulmasına izin vermeyiz.” İfadelerine yer veriliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu