Yunanistan Haber

İsrail Uçağı Yunan F-16’larına Havada Yakıt İkmali Yaptı

Yunanistan Hava Kuvvetleri ile İsrail Hava Kuvvetleri arasında havada yakıt ikmali tatbikatı yapıldı. Tatbikat sır gibi saklı tutuldu.

Yunanistan Hava Kuvvetleri ile İsrail Hava Kuvvetleri arasında havada yakıt ikmali tatbikatı yapıldı. Tatbikat sır gibi saklı tutuldu.

Girit’in güneyinde Yunan ve İsrail Hava Kuvvetleri güçlerinin katılımıyla F-16 savaş uçaklarına geniş çaplı havada yakıt ikmali tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat 27 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşti ve güvenlik nedeniyle daha önce duyurulmadı.

İsrail’e ait bir tanker uçağı, bugüne kadarki en çok sayıda Yunan savaş uçağına havada yakıt ikmali sağladı. İsrail tanker uçağı Pazartesi sabahı Atina FIR’ına girdi ve Salı günü ayrılarak birkaç saatliğine Kandiye  (İraklio) havaalanına indi.

Havada yakıt nakli tatbikatının biri sabah, diğeri gece olmak üzere iki ayağı vardı. Mümkün olduğu kadar çok pilotun sertifikalandırılması için Hava Kuvvetleri’nin her filosundan iki F-16’ya İsrail yakıt tankerinden havada yakıt ikmali yapıldı.

Yetkili askeri kaynaklar bu tatbikatın, Türkiye’nin Türk-Libya mutabakatını yeniden gündeme getirdiği bir dönemde, Yunan çıkarları açısından hayati önem taşıyan Girit’in güneyinde gerçekleştiğine vurgu yapıyor.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu