
İskeçe’nin Altın Çocuğu Hisar Eymen Selanik’te Fırtına Gibi Esti!
Hisar Eymen Abdullah, Selanik’te düzenlenen yüzme şampiyonasında 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak hem azınlığımızın hem de Batı Trakya’nın gururu oldu.
İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu öğrencisi Hisar Eymen Abdullah, Selanik’te düzenlenen yüzme şampiyonasında 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanarak hem azınlığımızın hem de Batı Trakya’nın gururu oldu.
Batı Trakya azınlık eğitimi, sadece akademik alanda değil, sporda da meyvelerini vermeye devam ediyor. İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu 5. sınıf öğrencisi Hisar Eymen Abdullah, Yunanistan genelinden katılımın olduğu Selanik’teki prestijli yüzme yarışmalarına damgasını vurdu. Genç yetenek, havuzdaki üstün performansıyla adeta “geleceğin şampiyonu” olduğunu kanıtladı.
Üç Kategoride Üç Madalya!
Zorlu rakiplerine karşı kulaç atan Hisar Eymen, disiplini ve azmiyle kürsünün gediklisi oldu. Başarılı yüzücü;
100 Metre yarışında altın madalya,
200 Metre yarışında altın madalya,
50 Metre yarışında ise gümüş madalya kazanarak toplamda 3 madalya ile İskeçe’ye döndü.
Okulu ve Ailesi Gururlu

Hisar Eymen’in bu tarihi başarısı, eğitim gördüğü İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu’nda büyük bir sevinçle karşılandı. Okul Aile Birliği ve Encümen Heyeti, yaptıkları ortak açıklamada genç sporcuyu ve ailesini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi:
“Öğrencimiz Hisar Eymen’in kazandığı bu büyük başarı bizleri ziyadesiyle onurlandırdı. Azmi ve kararlılığı tüm arkadaşlarına örnek olmaktadır. Bu başarıda payı olan ailesini ve antrenörlerini yürekten kutluyoruz. Yolun açık olsun şampiyon!”
Azınlık Gençliğinin Gücü
Hisar Eymen’in başarısı, imkan verildiğinde azınlık çocuklarının neler başarabileceğini bir kez daha tüm Yunanistan’a gösterdi. Hem derslerinde hem de spor hayatında örnek bir profil çizen genç yüzücü, şimdi gözünü gelecek yeni rekorlara dikti.
Editörün Notu: Hisar Eymen, seninle ne kadar gurur duysak az! Havuzdaki o azmin, sadece madalya değil, tüm toplumumuza büyük bir umut kazandırdı. Başarıların daim olsun!