Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“İki Ülke Arasındaki Dostluk Köprüsü Olan Bu Bağı Daha Da Kuvvetlendirmek İstiyoruz”

“Yunan halkının özel bir ilgisiyle, desteğiyle kendimizi yalnız hissetmedik. Burada soydaşlarımızın da payı vardı. İki ülke arasındaki dostluk köprüsü olan bu bağı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz.”

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Celal Bayar Azınlık Lisesini ziyaret etti.

“Yunan halkının özel bir ilgisiyle, desteğiyle kendimizi yalnız hissetmedik. Burada soydaşlarımızın da payı vardı. İki ülke arasındaki dostluk köprüsü olan bu bağı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz.”

Sadık Ahmet’in vefatının 29. yıl dönümü törenlerine katılmak üzere Batı Trakya’ya gelen Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, 25 Temmuz Perşembe günü sabah erken saatlerde Gümülcine’de Celal Bayar Azınlık Ortaokul ve Lisesini ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Bozay, Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende ve yönetim kurulu üyeleri, okul müdürü Tunalp Mehmet ve öğretmenler tarafından Celal Bayar okulu bahçesinde karşılandı.

Bakan Yardımcısı Bozay, daha sonra okul yöneticileri ve eğitimcilerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda eğitimin önemine değinen Bozay, “Benim annem ve babam da öğretmendi. Böyle bir ilim ve irfan yuvasında olmak, aynı zamanda eski Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın açmış olduğu mekanda olmak benim için çok onur ve gurur verici, çok farklı bir duygu.” dedi.

Her şeyin eğitimle başladığını söyleyen Bozay, “Buradaki soydaşlarımızın eğitimi ilk önceliğimizdir. Çağa uymak lazım, eğer uymazsanız dönüm noktalarında dönemezsiniz. Burada 600’ü aşkın öğrencinin eğitim görmesi çok önemli. Bu yüzden burasını ziyaret ettik. Rekabetçi bir ortamda soydaşlarımız geri kalmamalıdır. Bizler de bu yüzden buradayız. Onların yanındayız. Tekrar bizleri burada ağırladığınız için sizlere teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya ziyareti ile ilgili basına değerlendirmelerde bulunan Bozay şunları söyledi:

“İki ülke arasındaki dostluk köprüsü olan bu bağı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz“

blank“Merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 29. yıl dönümünde ve Lozan antlaşmasının imzalandığı günde Gümülcine’ye yaptığımız ziyaret çok anlamlı ve zamanlı oldu. İki ülke ilişkilerinde, Yunanistan ve Türkiye ilişkilerinde, önemli unsurlardan olan soydaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde görmek, okullarını ziyaret etmek, aynı zamanda da bu tören vesilesiyle bir araya gelerek soydaşlarımızla ileriye, gelecek nesillere neler verilebilir, birlikte iki komşu ülke olarak neler yapabiliriz; bunların bir değerlendirmesini yapma fırsatı bulduk.

Burada tabii ki kendimizi evimizde hissettik, soydaşlarımız bizi çok iyi ağırladık. Aynı zamanda temaslarımızda da hep birlikte önümüzdeki dönem yapacaklarımızın bir envanterini de ortaya koyduk. İki ülke arasındaki dostluk köprüsü olan bu bağı daha da kuvvetlendirmek istiyoruz. En üst düzeyde liderler arasında zaten birlikte çalışma, ortak bir komşuluk kültürü temelinde ileriye gitme konusunda siyasi irade mevcut. Biz de bu iradenin içini nasıl doldururuz, değişen dünya şartlarında, farklı yaklaşımlarda nasıl iki komşu birbirinin külüne nasıl muhtaç olduğu üzere, birlikte neler yapabiliriz ona baktık.

Malumunuz depremde, ülkemizin yaşadığı deprem felaketinde yanımıza gelen ilk ülkelerden biriydi Yunanistan. Yunan halkının özel bir ilgisiyle, desteğiyle kendimizi yalnız hissetmedik. Burada soydaşlarımızın da payı vardı. Ondan sonra başlayan bir diplomasi trafiğinde karşılıklı en üst düzeyde ziyaretler oldu. Bu ziyaretler sonrasında bizlere verilen ödevleri yerine getirmek üzere birlikte Yunan makamlarıyla çalışıyoruz. Bu çalışmanın içinde soydaşlarımızın da çok özel bir yeri var. Bu ziyaretin de çok verimli olduğunu, önümüzdeki dönemdeki ortak çalışmalarda neler yapılabileceğini tespit açısından da iyi bir fırsat teşkil ettiğini düşünüyorum.”

Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay’ın Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokulu – Lisesine yaptığı ziyarette kendisine Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü ve eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal eşlik etti.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu