Yunanistan Haber

“İki Taraf Arasında Kesin Bir Anlaşma Yoksa Lahey’e Gitmiyoruz, Zürafa Açıkça Yunan Toprağıdır”

"Yunanistan'ın kesin karasularından bahsediyoruz, bu nedenle bu operasyon gerçekleşti. Aksi takdirde bu operasyon Yunan Sahil Güvenliği tarafından gerçekleştirilemezdi."

SKAİ televizyonunda “Bugün” programında Dimitris İkonomu ve Akis Pavlopulos’a konuşan Yunan Hükümet temsilcisi Pavlos Marinakis, Zürafa kayalıklarında Türk balıkçı teknesi ile Yunan Sahil Güvenlik arasında meydana gelen olayı o kadar da önemli olmayan bir şey olarak değerlendirdi.

Yunanistan Hükümet temsilcisi Pavlos Marinakis, Zürafa kayalıklarında Türk balıkçı teknesi ile Yunan Sahil Güvenlik arasında meydana gelen olaya atıfta bulunarak, “Yunanistan’ın kesin karasularından bahsediyoruz, bu nedenle bu operasyon gerçekleşti. Aksi takdirde bu operasyon Yunan Sahil Güvenliği tarafından gerçekleştirilemezdi” dedi.

Mevcut raporlara göre olayın ciddi olarak değerlendirilmediğini söyleyen Marinakis, Yunan Sahil Güvenlik’inin Yunanistan karasularında Zürafa adacığında bir Türk balıkçı teknesi tespit ettiğini söyledi.

Marinakis, “Protokole göre prosedürü takip etti. Türk balıkçı teknesi keskin bir manevra yaptı, vurma yani püskürtme işlemi gerçekleşti, ardından Türk balıkçı teknesi uzaklaştı.”

“İki taraf arasında kesin bir anlaşma yoksa Lahey’e gitmiyoruz”

blankBaşbakan Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmesi vesilesiyle Yunanistan-Türkiye ilişkilerine değinen Marinakis, iki ülke arasında son döneme yaşanan diyalog sürecinin uzun sürmesinin, anlaşmazlıkların çözüldüğü anlamına gelmediğini, Türkiye ile Yunanistan arasında tek anlaşmazlığın Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve kıta sahanlığı olduğunu söyledi.

Temsilci Marinakis, “Gerçek şu ki, biz diyalog arayışındayız. Çünkü diyalog aracılığıyla, çoğu zaman farklı olan ve Yunanistan tarafı açısından net olan pozisyonlar vurgulanıyor. Egemenlik haklarından taviz verme isteği yoktur. Adaların askerden arındırılmasıyla ilgili zaman zaman duyulan her şey, tüm bunlar gündeme bile getirilmiyor, ne herhangi bir Başbakan ne de Kiriakos Miçotakis tarafından gündeme getirilmeyecek.

Lahey’e gidebilmesi için iki tarafın anlaşmazlığı kabul etmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Sözcü Marinakis, “İki taraf arasında kesin bir anlaşma yoksa Lahey’e gitmiyoruz. Yunanistan tek fark olan MEB tanımı ve kıta sahanlığı dışında herhangi bir konuda anlaşmaya varmayacaktır. Bu görüşülen ve tartışmaya açık bir konu değil.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu