Yunanistan Haber

Hristodulidis: “Toplantıya Ağustos Ayında Bile Hazırız”

Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin müzakerelerin Ağustos ayı içinde de olsa yeniden başlamasının önünü açacak toplantı davetine yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis, Kıbrıs Rum tarafının, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin müzakerelerin Ağustos ayı içinde de olsa yeniden başlamasının önünü açacak toplantı davetine yanıt vermeye hazır olduğunu söyledi.

Hristodulidis “Ta Nea” gazetesine verdiği röportajda, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin hem Kıbrıs Rum tarafının açık siyasi iradesinden hem de Yunanistan – Türkiye ilişkilerindeki yeni iklimden cesaret aldığını hissettiğini belirtti.

“Türkiye’nin iki devletli çözüm konusunda kamuoyunda yarattığı karamsarlığa rağmen, müzakerelerde olumlu bir sonuç elde etmek için mümkün olan her şeyi yapacağını” belirten Hristodulidis, Kıbrıs Türk toplumunun kaygılarını ve müzakere masasındaki anlaşmazlıkların ne olduğunu çok iyi bildiğini ancak iki taraf arasındaki uçurumun kapatılabileceği değerlendirmesini de dile getirdi.

Yalnızca Kıbrıslı Rumlar veya yalnızca Kıbrıslı Türkler için değil, Avrupa Birliği aracılığıyla tüm Kıbrıs halkı için tatmin edici yanıtlar olabileceğini vurgulayan Hristodulidis, Güney Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği üyesi devlet statüsünün, Kıbrıs sorunu çözüldükten sonra da geçerli olmaya devam edeceğini ve müzakere masasında ifade edilen kaygılara tüm yanıtları sağlayan en iyi sigorta poliçesi olduğunu söyledi.

Kırmızı çizgilere de atıfta bulunan Hristodulidis, diğer şeylerin yanı sıra, “Avrupa Birliği’ne üye bir ülkede işgalci birliklerin olamayacağına” vurgu yaptı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu