Avrupa | Balkanlar

Güney Kıbrıs Hizbullah’ın Saldırı Tehditlerine Yanıt Verdi

Güney Kıbrıs yönetimi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’tan gelen saldırı tehditlerine tepki gösterdi.

Güney Kıbrıs yönetimi, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’tan gelen saldırı tehditlerine tepki gösterdi.

Hizbullah’ın saldırı tehditlerine tepki gösteren AB üyesi Güney Kıbrıs, İsrail’e üs kullandırılacağı iddiasının gerçeği yansıtmadığını savundu.

Kapsamlı bir savaş halinde “İsrail’i her yerde hedef alacaklarını” söyleyen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, yaptığı açıklamada potansiyel hedefler arasında Güney Kıbrıs’ı da saydı. Güney Kıbrıs yönetimini, havalimanları ve askeri üsleri İsrail ordusuna kullandırmaması yönünde uyaran Nasrallah, bu olursa adanın “hedef sayılacağını” söyledi.

İsrail askeri önceki yıllarda Lübnan ve İran’la olası savaş senaryolarına hazırlık için Güney Kıbrıs’ta eğitimler icra etmişti. İki ülke ortak askeri tatbikatlar da düzenlemişti.

Güney Kıbrıs hükümet sözcüsü Konstantinos Letibiotis, Nasrallah’ın sözlerinin gerçekle ilgisi olmadığını söyledi. “Sözleri uygunsuzdu” diyen sözcü, gerekli diplomatik girişimde bulunacaklarını ekledi, ancak ne sonuç beklediklerine dair detay vermedi.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Hristodulidis de ülkesinin “sorunun değil, çözümün bir parçası” olduğunu söyledi. Hiçbir şekilde bölgedeki herhangi bir askeri operasyona dahil olmadıklarını ifade eden Hristodoulidis, aksine Güney Kıbrıs’tan Gazze’ye insani yardım taşınması için oluşturulan deniz koridorunu örnek gösterdi.

Mart ayında Güney Kıbrıs’taki Larnaka Limanı’ndan ilk yardım gemisi Gazze’ye yola çıkmıştı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu