Yunanistan Haber

Gerapetritis-Hakan Fidan Üsküp’te Görüştü

Dışişleri Bakanları Giorgos Gerapetritis ve Hakan Fidan tarafından yine tarafsız zeminde bir toplantı daha gerçekleştirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi kapsamında Üsküp’te Türk mevkidaşı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Üsküp’te düzenlenen Güneydoğu Avrupa İşbirliği Süreci Zirvesi’nin oturum aralarında Dışişleri Bakanları Giorgos Gerapetritis ve Hakan Fidan tarafından yine tarafsız zeminde bir toplantı daha gerçekleştirildi.

Yaklaşık 20 dakika süren toplantıda, diğer konuların yanı sıra Orta Doğu’daki durum ve özellikle ABD’nin Gazze’de ateşkes önerisine ilişkin müzakerelerdeki ilerlemenin görüşüldüğü bildirildi.

Bu toplantıda Gerapetritis ve Fidan, Cumartesi ve Pazar günleri İsviçre’de gerçekleştirilecek Barış Konferansı çerçevesinde Ukrayna’daki durumu da ele aldıkları belirtiliyor.

İki ülkenin dışişleri bakanları, 9 ve 10 Temmuz’da Washington’da düzenlenecek olan ve duruma göre Yunanistan başbakanları Kiriakos Miçotakis ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yeni bir görüşmenin olabileceği belirtiliyor.

İkili konularda olumlu sonuçlar

Atina’daki kaynakların belirttiğine göre, ikili konulara ilişkin olarak Gerapetritis ve Fidan, göç konusunda iki tarafın işbirliğine odaklandı, iki taraf arasında imzalanan turizm anlaşmasının gidişatına ilişkin ilk değerlendirme de yapıldı. Ege’deki 10 Yunan adasına vize verilmesi, sonuçların cesaret verici olması nedeniyle olumlu sonuçları olduğuna vurgu yapılıyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu