Yunanistan Haber

“F-35’lerle Bir Gece Ansızın Türkiye’ye Biz Gidebiliriz”

"Bir gece ansızın" ları duyuyorum da beni gülmeler tutuyor. F-35'lerle bir gece ansızın Türkiye'ye biz gidebiliriz. Yemen'de ne oldu gördünüz. Radara yakalanmayan F-35'leriniz varsa, bir gece ansızın Ankara'ya varıp, her şeyi altüst yapabilirsiniz."

Yağdı, esti gürledi, hedefte yine Türkiye vardı. Dile getirdikleri çok konuşulacak.

Miçotakis hükümetleri döneminde Bakanlık Bakanlık dolaşan ve çok konuştuğu için de tv, radio ve gazetelerde boy gösteren Yunanistan’ın “renkli komik” siyasetçisi Adonis Georgiadis bu sabah yine katıldığı bir televizyon programında herkesi hem güldürdü, hem de düşündürdü. İsrail’in Yemen’e saldırısını örnek olarak gösterdi. Bundan sonra da akıllara hemen şu soru geldi; “Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis’in dile getirdikleri Miçotakis hükümetinin de çizgisi mi acaba?”

OPEN tv’de “Yunanistan Saati” programına konuk olan ve soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis çok konuşulacak bir şey söyledi ve “F-35’lerle bir gecede Türkiye’ye biz gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

Yunanistan Sağlık Bakanı Adonis Georgiadis özetle şunları dile getirdi:

“Radara yakalanmayan F-35’leriniz varsa, bir gece ansızın Ankara’ya varıp, her şeyi altüst yapabilirsiniz”

blank“Bir gerçek ki, Yunanistan’ın son beş yılda pek çok basamak tırmanarak Türkiye’yi çok zor durumda bırakması neticesinde Miçotakis’ten çok rahatsız olduğu açık. Yunanistan son derece güçlü ittifaklara sahip bir ülke, Türkiye ise sorun yaratan bir ülke. Sayın Dendias hepimizin söylemediği bir şeyi söylemedi, hedef alındı.

Türkiye ile mutlaka konuşacağız, o bizim komşumuz, beğensek de beğenmesek de, ancak bu egemenlik haklarımızdan vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor.

F-35 satın almakla daha çetin oluyoruz, fırkateyn satın almakla daha çetin oluyoruz. Viper F16’yı satın alarak Amerika, Fransa ile savunma ittifakları yaparak daha da çetin oluyoruz. Bir tweet ile çetinleşmiyoruz, rakip artık onun elinde olmadığımızı anlayınca biz çetinleşiyoruz.

Ben bu “bir gece ansızın” ları duyuyorum da beni gülmeler tutuyor. F-35’lerle bir gece ansızın Türkiye’ye biz gidebiliriz. Yemen’de ne oldu gördünüz. Radara yakalanmayan F-35’leriniz varsa, bir gece ansızın Ankara’ya varıp, her şeyi altüst yapabilirsiniz. Biz böyle bir şey yapacağız demiyorum, çünkü böyle bir şey yapmak istemiyoruz, ama Erdoğan söyleyince beni gülmeler tutuyor.

Bir gece Yunanistan’a ne ile geleceksin? Sahip olduğun çürüklerle mi? Kaldı ki 5 yıldır Miçotakis iktidarında herkes Türkiye’nin havacılıkta tam bir sıfır olduğunu biliyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu