Yunanistan Haber

“F 35’lerin Alımının Bölgemizde Güçlü Caydırıcılığı Olacaktır”

F-35'lerin Yunan Hava Kuvvetleri'ne 2028 tarihinden itibaren teslim edilmesi hedefleniyor. 8,6 milyar dolarlık anlaşma, Yunanistan'ın daha sonra 20 tane daha F-35 sipariş vermesi opsiyonunu da içeriyor.

Yunanistan’da Miçotakis hükümeti Teklif ve Kabul Mektubu’nu imzalayarak Lockheed Martin’den 20 adet F-35 Lightning II uçağı tedarik etme niyetini doğruladı.

Yunanistan, ilk etapta 20 adet F-35 alımını öngören sözleşmeyi imzalayarak Washington’a gönderdi. Beşinci nesil savaş uçaklarının Atina’ya teslimatı 2028’de başlayacak.

Yunanistan, ulusal savunma kapasitesini artırmaya yönelik milyarlarca dolarlık program kapsamında ABD’den 20 adet F-35 tipi savaş uçağı alımını öngören sözleşmenin imzalandığını duyurdu.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias bu gelişme üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu alımın bölgemizde güçlü bir caydırıcılığı olacaktır”

blank“Bugün Yunan Hava Kuvvetleri için güzel bir gün, Yunan Silahlı Kuvvetleri için, Milli Savunma Bakanlığı için güzel bir gün. F-35’lerle ilgili kabul mektubu imzalandı ve ABD’ye gönderildi. Bu alımın bölgemizde güçlü bir caydırıcılığı olacaktır.

Silahlı Kuvvetlerde “Gündem 2030″un çok önemli bir adımı olan F-35’in satın alınmasıyla Yunan Hava Kuvvetleri, ilk 5’inci nesil uçağı, bugün gezegendeki en iyi uçak dediğim gibi satın alıyor ve yeni bir döneme giriyor. Bu büyük adımı, olup biten her şeyle birlikte görmeliyiz ki, ülkemizin Silahlı Kuvvetleri hepimizin inandığı, bölgemizde Yunan milletinin tarihindeki en güçlü caydırıcılık varlığını gerçekleştirebilsin.”

ABD’nin önde gelen silah ve teknoloji şirketi Lockheed Martin tarafından üretilen beşinci nesil savaş uçağı F-35’lerin Yunan Hava Kuvvetleri’ne 2028 tarihinden itibaren teslim edilmesi hedefleniyor. 8,6 milyar dolarlık anlaşma, Yunanistan’ın daha sonra 20 tane daha F-35 sipariş vermesi opsiyonunu da içeriyor.

Yunan yetkililer, sözleşmesi imzalanan ilk 20 uçaktan oluşan paketin Atina’ya 3,5 milyar dolara mal olacağını duyurdu.

Lockheed Martin açıklaması: “Yunan Hava Kuvvetleri ortağımızdır ve bu ilişkiyi sürdürmekten onur duyuyoruz”.

Lockheed Martin’in F-35 programının başkan yardımcısı ve genel müdürü Bridget Lauderdale, “On yıllardır Yunan Hava Kuvvetleri ortağımız oldu ve Yunanistan F-35 programına katılan 19. ülke olurken bu ilişkiyi sürdürmekten onur duyuyoruz” dedi.

“F-35, Yunanistan’ın hem egemenliğini hem de müttefikleriyle birlikte operasyonel kabiliyetlerini geliştirme potansiyeline sahip tek savaş uçağıdır” diye ekledi.

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu