Yunanistan Haber

F-35 Savaş Uçakları Alımına Onay Çıktı

Yunan Parlamentosu 20 adet F-35 uçağının tedarikini onayladı.

Yunan Parlamentosu 20 adet F-35 uçağının tedarikini onayladı.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Dendias Yunanistan Parlamentosunda yaptığı konuşmasında, “F-35’lerin satın alınması, ülkeye yönelik her türlü tehdidin nereden gelirse gelsin caydırılabilmesini sağlıyor” diye vurguladığı teklif, TBMM Ekipman Programları Komisyonu tarafından kabul edilerek 20 adet F-35 uçağının tedariki onaylandı.

F-35’lerin satın alınmasının, ülkeye yönelik her türlü tehdidi nereden gelirse gelsin caydırabilme olanağı sağladığını vurgulayan Bakan Dendias, bunların şu anda uçan en gelişmiş savaş uçakları olduğunu ve Hava Kuvvetlerine büyük potansiyel kazandıracak önemli bir silahtan söz etti.

Milli Savunma Bakanı Dendias Komisyona hitaben yaptığı konuşmada, 2030 gündemi ve özellikle ABD Deniz Kuvvetleri’nin yeni nesil fırkateyni Constellation firkateyninin Yunanistan gemi inşa programına katılımına ilişkin çalışma başlatılması hakkında bilgi verdi.

Bakan Dendias, “Bu ilk aşamadan sonra inşa etmeye karar verirsek Donanma için önemli bir silah olacak. Donanmanın 21. yüzyıla yürüyüşünü destekleyebilecek Belharra sınıfı fırkateynlerinden sonra ikinci büyük silah olacak.” İfadelerini kullandı.

F-35 savaş uçaklarının alımına yönelik Komisyon’da yapılan oylamada ND ve PASOK olumlu görüş belirtirken, SİRİZA, KKE, Yunan Çözümü ve Niki partisi olumsuz görüş bildirdi.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu