Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Eski Tas, Eski Hamam” Mı, Yoksa Gerçekten Bir Değişim Mi Olacak?”

Yargı gerçekten bağımsız olabilecek, karar verirken hukuka uygun hareket edebilecek mi?

Yargı gerçekten bağımsız olabilecek, karar verirken hukuka uygun hareket edebilecek mi?

Yunanistan Devlet Bakanı Akis Skerços, “Yargı reformu Avrupa sistemiyle ayrılığı bitirecek” derken, Batı Trakya Türk Azınlığın hak hukukunu yakından takip eden ve Yunanistan’da adil bir yargı sisteminin uygulanması için her platformda mücadele eden ABTTF Başkanı ise, “Eski tas, eski hamam” mı, yoksa gerçekten bir değişim mi olacak?” sözleriyle değerlendirmede bulundu.

Yunanistan Devlet Bakanı Akis Skerços, Yunanistan’dan yüksek mahkemelerin başkanlarının belirlenmesinde yargının katılımı konusunda yapılacak reformun Yunanistan’da hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsızlığı için bir dönüm noktası oluşturacağını açıkladı.

Yüksek Mahkemelerin başkanlarını hükümetin atadığı Yunanistan’dan yapılacak reform ile Yunanistan Anayasası’nın belirlediği sınırlar çerçevesinde yüksek mahkemelerin başkanlarını belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu’nda kalmaya devam edecek, ancak Bakanlar Kurulu, yargı organlarının Bakanlar Kurulu’na göndereceği görüşü dikkate alacak.

Yapılacak reforma muhalefetin de destek vermesini umut ettiğini belirten Devlet Bakanı Skerços, bu reform ile Yunanistan’a AB Komisyonu’nun devamlı olarak verdiği tavsiyenin yerine getirilerek Yunanistan’ı Avrupa kurumsal çerçevesinden ayıran hususun sona ereceğini belirtti.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu şu değerlendirmede bulundu:

“Eski tas, eski hamam” mı, yoksa gerçekten bir değişim mi olacak?”

blank

“Ülkemiz Yunanistan’da yüksek mahkeme başkanlarının hükümet tarafından atanması, yargının kararlarının hükümet tarafından manipüle edilmesini beraberinde getirip yargının bağımsızlığını ihlal ediyor. Bunu, Batı Trakya Türk toplumu ile ilgili mahkeme kararlarında uzun yıllardır görüyoruz.

Bu reform ile yetki yine hükümette kalacak, ancak yargı organları görüş bildirecek. Bakalım uygulama nasıl olacak?

Yargı gerçekten bağımsız olabilecek, karar verirken hukuka uygun hareket edebilecek mi?

Zira söz konusu Batı Trakya Türkleri olunca ne siyasi partiler ne de yargı bugüne dek böyle hareket etmedi.

Çünkü hep söyledik; Batı Trakya Türk toplumuna karşı iyi niyet yok!

Devlet sisteminin yerleşik yapısı bizleri tehdit unsuru olarak görüyor, kabul ediyor.

Bundan sonraki süreçte yargının vereceği kararlar gösterecek, “Eski tas, eski hamam” mı, yoksa gerçekten bir değişim mi olacak?”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu