Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Encümenler Birliği Başkanı Duban’dan Yeni Eğitim Yılı Mesajı

Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Batı Trakya’da Türk Azınlığın eğitim konusunda söz sahibi olan Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Mehmet Duban mesajında öğrencilere hitaben, “Azınlığımıza layık sorumlu bireyler olmak için sizlere çok önemli görevler düşüyor” derken, öğretmenlere de, “bugün her günden daha fazla bir çaba ile mesleğinizin gereği evlatlarımıza emeklerinizi vermekten asla geri durmayın” mesajını veriyor.

Başkan Mehmet Duban son olarak, geçtiğimiz günlerde Yunanistan bir kez daha keyfi bir uygulamayla Azınlık Ortaokul ve Liselerine müdür atamalarını eleştirdi. Duban, “Müdür atamalarının encümen heyetlerini devre dışı bırakarak keyfi olarak görevlendirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir” diyerek Atina’ya mesaj gönderdi.

Encümenler Birliği Başkanı Mehmet Duban’ın mesajı aynen aşağıdaki gibidir.

2024-2025 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI MESAJI

“Geleceğimizin teminatı olan değerli öğrencilerimiz; yeni bir eğitim öğretim yılına heyecan ve mutlulukla başlıyorsunuz. Yaz tatili döneminde yapmış olduğunuz faaliyetler ve aktivitelerle kendinizi okula hazırlamaya çalıştınız. Bugünden itibaren okullarımız sizlere tekrar kucak açmaktadır. Azınlığımıza layık sorumlu bireyler olmak için sizlere çok önemli görevler düşüyor. Azim ve sabırla ama en önemlisi umut ve özveriyle geleceğinizi inşa etmenizi temenni ediyoruz. Başarılarınız daim, yeni eğitim yılınız hayırlı olsun.

Gelecek nesillerimizin yetişmesinde büyük emek ve rolleri olan saygıdeğer öğretmenlerimiz; bugün her günden daha fazla bir çaba ile mesleğinizin gereği evlatlarımıza emeklerinizi vermekten asla geri durmayın. Emanet ettiğimiz çocuklar yarının büyükleri olarak sizin emekleriniz ile geleceğin aydınları olacaktır. Kendinizi geliştirmek ve modernleştirmek adına çalışmalarınızın peşini bırakmayınız, hedeflerinizi küçültmeyiniz. Yeni eğitim ve öğretim yılının sizler için de hayırlara vesile olmasını diler, nice başarılara sahip öğrenciler yetiştirmenizi arzu ederiz.

Geçtiğimiz günlerde iki azınlık ortaokul ve lisesindeki okul müdürlerimiz encümen heyetlerinin görüşüne başvurulmadan kesin bir karar ile değiştirilmiştir. Bugüne kadar devam eden söz konusu müdür atamaları uygulamasında böyle bir değişiklik görülmemiştir. Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi ile İskeçe Azınlık Ortaokul Lisesi yüzlerce azınlık öğrencisi velilerinin oylarını alarak seçilen encümen heyetlerini görmezden gelen, itibarsızlaştıran, teamüllere aykırı bir şekilde hareket eden söz konusu uygulama ile haklarından mahrum edilmektedir.

Müdür atamalarının encümen heyetlerini devre dışı bırakarak keyfi olarak görevlendirilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bu noktada tüm veli ve encümenlerimizi haklarımıza sahip çıkmak adına birlikte hareket edip mücadele etmelerini bekliyoruz.

Tek meselemiz okullarımızın geleceği ve çocuklarımızın düzgün bir eğitim görmesidir. Bu doğrultuda çok çaba sarf edilmesi gerektiğini biliyoruz. Ekonomik şartların zor olduğu bu dönemde tüm aileler tarafından binbir emek ve fedakarlık ile sürdürülen eğitimin en iyi şekilde, çağa ve dünyadaki gelişmelere uygun, ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeye erişmesi dileğiyle.

Hayırlı olsun.”

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu