Yunanistan Haber

EFET Uyardı: “Bu Yağı Tüketmeyin”

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu’ndan (EFET) uyarı geldi. EFET tüketicilere "aşağıdaki yağı tüketmeyin" çağrısında bulundu.

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu’ndan (EFET) uyarı geldi. EFET tüketicilere “aşağıdaki yağı tüketmeyin” çağrısında bulundu.

E.F.E.T. ve özellikle de Batı Yunanistan Bölge Müdürlüğü, “Belirli gıda türlerinde Polisiklik Hidrokarbonların (PAH) varlığının izlenmesine yönelik Resmi Kontrol” programı çerçevesinde, aşağıdaki bilgileri içeren gıdalardan numune aldı: “MİNERVA NİKİ PİRENELEO”, TERCİHE GÖRE 16.11.2024 TARİHİNDEN ÖNCE TÜKETİM.

Ürün üzerindeki etikete göre ürünün piyasaya sürülmesinden sorumlu şirket “MİNERVA A.Ş. ZEYTİN İŞLETMELERİ VE GIDA”.

Ürün, Devlet Genel Kimya Birimi’nin Atina 1. Kimya Müdürlüğü tarafından incelendi ve NORMAL DEĞİL-GÜVENLİ DEĞİL olarak nitelendirildi.

Çünkü yağlar için üst limit olan 10μg/kg yerine 4 Polisiklik Hidrokarbon (Benzo[a]antrasen + (Benzo[a]piren + Benzo[b]florantenyum + Krizen) toplamı 27.92μg/kg içerdiği bulunmuştur.

E.F.E.T. söz konusu ürünün tüm spesifik serisinin derhal geri toplatılmasını talep etti ve ilgili kontroller halihazırda devam ediyor. Yukarıdaki ürünü satın alan tüketicilerin tüketmemeleri rica olunur.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu