Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Dr. Sadık Ahmet Kabri Başında Anıldı

Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 29. yılında kabri başında düzenlenen törenle dualarla anıldı.

Dr. Sadık Ahmet, ölümünün 29. yılında kabri başında düzenlenen törenle dualarla anıldı.

Dr. Sadık Ahmet’in Gümülcine’deki kabri başında düzenlenen anma törenine, Türkiye’den Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan, İYİ Parti Toplumsal Politikalar Başkanı İmren Nilay Tüfekci, CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Edirne Valisi Yunus Sezer, Türkiye Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürü ve eski Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Edirne Trakya Üniversitesi Rektörü Erhan Tabakoğlu, Namık kemal Üniversitesi Rektörü  Mümin Şahin, Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, Türkiye’den milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri katıldı.

blankMerhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet ve kızı Funda Sadık Ahmet ile Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun yanı sıra Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa, Türk azınlık kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Batı Trakya Türkü katıldı.

blank

Tören sala ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif’in duasıyla devam ederek protokol konuşmalarına geçildi.

Protokol konuşmaları DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Kemal Bozay Bozay konuşmasına, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sadık Ahmet ile ilgili mesajını okuyarak başladı.

Son olarak DEB Partisi, Türkiye’den anma töreni için gelen konuklara ve Batı Trakya Türk azınlık temsilcilerine yemek verdi.

Törene katılım ve konuşmaları Youtube kanalımız BİRLİK TV’de izleyebilirsiniz.

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu