Yunanistan Haber

Direğe Çarptı, Kanadı Yırtıldı ve Yakıt Yere Akmaya Başladı

Yunan Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi bir ağır nakliye uçağı Kefalonya havalimanında metal elektrik direğine çarptı. Bir anda ortalık karıştı.

Bugün Kefalonya havaalanında nadir görülen bir olay yaşandı. Yunan Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi bir ağır nakliye uçağı Kefalonya havalimanında metal elektrik direğine çarptı. Bir anda ortalık karıştı.

Yunan Hava Kuvvetlerine ait C-130 tipi bir ağır nakliye uçağı Kefalonya havaalanında elektrik direğine çarptı. Çarpma sonucu uçağın kanadı zarar görünce uçak derhal bir çekici aracılığıyla apronda güvenli bir bölgeye çekildi. Uçağın kanadında oluşan yırtılma sonucu yakıt yere akmaya başladı.

Kaza nasıl meydana geldi

blankKefalonya adasından bir hastanın acil nakli için devreye giren Yunan Hava Kuvvetleri bir adet C-130 tipi ağır nakliye uçağını adaya gönderdi. Atina’daki Elevsina üssünden kalkan uçak Kefalonya havalimanı pistine güvenli bir şekilde iniş gerçekleştirdi. İniş işlemini tamamlayan uçak, hastayı ambulanstan almak üzere apronda bir bölgeye park etmek üzere park edeceği yere yönlendiren özel havalimanı aracını takip ediyordu.

Çok düşük hızda ilerleyen ve öndeki aracı takip eden C-130, kanat ucuyla havalimanının ışıklandırılmasında kullanılan metal bir direğe çarparak direğin yerinden kopmasına ve yere düşmesine neden oldu. Çarpma sonucu uçağın kanadında oluşan yırtık sonucu kanat içinde bulunan yakıt yere akmaya başladı.

Havalimanında derhal alarm verildi ve bölge kontrol altına alındı. İtfaiye araçları uçağın yanına gelerek yere akan yakıtın ateş almaması için dakikalarca köpük sıktı.  Bu arada kaza yaşanır yaşanmaz Kefalonya havalimanına tüm sivil uçakların iniş kalkışları geçici olarak durduruldu. Yabancı ülkelerden adaya gelen turistler saatlerce havalimanında bekletildi bazıları ise otellere geri gönderildi.

blank

 

Hava Kuvvetleri derhal 356. Taktik Nakliye Filosundan bir teknik ekibi hasarın boyutunu değerlendirmek üzere Kefalonya adasına geldi. Aynı zamanda hastanın nakledilmesi için de başka bir uçak görevlendirildi.

blank

blank

blank

blank

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu