Yunanistan Haber

“Dile Getirilenler Her Zaman Yunanistan’ın Pozisyonudur”

"Kıbrıs konusuyla ilgili her fırsatta ifade edilen pozisyonlar, hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı tarafından, Savunma Bakanı tarafından ve benim ve tüm hükümet üyelerinin dile getirdikleri Yunanistan'ın pozisyonudur."

Yunanistan’da Başbakan Yardımcısı ve hükümet temsilcisi Pavlos Marinakis, siyasi editörlere verilen brifingde soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarıyla ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Marinakis, “Kıbrıs konusuyla ilgili her fırsatta ifade edilen pozisyonlar, hem Başbakan hem de Dışişleri Bakanı tarafından, Savunma Bakanı tarafından ve benim ve tüm hükümet üyelerinin dile getirdikleri Yunanistan’ın pozisyonudur. Yunan hükümeti bu konuda tek çizgide, milli duruşla her fırsatta konumlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Marinakis devamında, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Güney Kıbrıs’ta yaptığı konuşmasında ifadelerine atıfta bulundu ve ilk kez bir Yunan Başbakanının Güney Kıbrıs’ta törene katıldığını belirttikten sonra şunları söyledi:

“Ülkede (Yunanistan’da) Türk propagandasını benimseyen, Başbakan’ın konuşmasını dinlemeden karşı tarafın (Türkiye) söylediklerini kendi çıkarları doğrultusunda benimseyen medyanın olması gerçekten üzücü, daha ziyade üzücülükten de daha fazlası. Taraflar arasında olabilecek siyasi farklılıklara ya da içeriden gelen yoğun eleştirilere rağmen bazı şeyleri ayırt etmemiz gerekiyor.

Kiriakos Miçotakis, Yunanistan Başbakanıdır. Yunanistan’da bize bu şekilde davranan, Yunanistan Başbakanı hakkında bugünkü manşetler gibi konuşan, Erdoğan’ın söylediklerini kabul eden bir medya olamaz. Bu taktikle işe yarar aptal rolünü anlamadan oynuyorlar.

Ayrıca iki ülke arasındaki bu diyalog geri çekilme anlamına gelmiyor, saflık anlamına gelmiyor, egemenlik haklarımızdan en ufak bir geri çekilme anlamına da gelmiyor. Kiriakos Miçotakis ebedi ulusal duruşu ifade ediyor.

Sayın Kasselakis (SİRİZA lideri), Türkiye’nin Kıbrıs’ı (Güney) işgalinin 50. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte kendisinin de bulunması iyi olurdu. En büyük üç partinin üç liderinin de orada olması ülkemiz imajı açısından daha da iyi olurdu.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu