Yunanistan Haber

Dikkat! Gümrük Kapılarında Çiftçilerden 48 Saatlik Tam Abluka!

Şu an için otomobil ve otobüs geçişlerinde büyük bir engel bulunmasa da, sınırda oluşabilecek yoğunluk ve çiftçilerin anlık kararlarına karşı yolcuların tedbirli olması öneriliyor.

Yunanistan’ın Türkiye ve Bulgaristan sınırındaki Meriç (Evros) bölgesinde çiftçiler pes etmiyor. “Başka çaremiz kalmadı” diyen üreticiler, Bahçeköy (Kipi) İpsala ve Çirmen (Ormenio) gümrük kapılarını kamyon geçişlerine kapatarak hükümete sert bir mesaj gönderdi.

Yunanistan’da tarım sektörünün içinde bulunduğu darboğaz, Meriç (Evros) bölgesindeki çiftçileri radikal kararlar almaya itti. Güney ve Kuzey Meriçli çiftçiler, Bahçeköy (Kipi) ve Çirmen (Ormenio) gümrüklerinde kurdukları barikatlarla direnişin sembolü haline geldi. Selanik Malgara’da gerçekleştirilen ülke çapındaki toplantının ardından, gümrük kapılarının ağır vasıta (kamyon) trafiğine 48 saat boyunca tamamen kapatılması kararlaştırıldı.

“Bu Bir Tercih Değil, Hayatta Kalma Mücadelesidir”

Çiftçi temsilcileri yaptıkları açıklamalarda, eylemlerin sadece bir baskı aracı olmadığını, tarım sektörünün yok olmaması için son çare olduğunu vurguluyor. Sendika temsilcileri, “Sokaklardayız çünkü başka seçeneğimiz yok. Eğer bugün direnmezsek, yarın ne ekecek toprağımız ne de tarımla uğraşacak genç neslimiz kalacak” diyerek bölgedeki öfkeyi dile getirdi.

Yolcu Araçlarına Şimdilik Geçiş Var

Çiftçiler, aldıkları kararda halkın mağduriyetini de gözetiyor. Hükümetten somut bir adım gelmemesi durumunda Perşembe gününden itibaren eylemlerin dozunu artıracakları ve geçişleri tamamen durdurabilecekleri uyarısında bulundu.

Gözler Hükümette

Meriç, Yunanistan genelindeki çiftçi eylemlerinin öncüsü konumuna gelmiş durumda. “Söz değil, icraat bekliyoruz” diyen üreticiler, önümüzdeki günlerde eylemlerin seyrini belirleyecek. Gümrük kapılarındaki abluka, hem ticari lojistiği hem de hükümet üzerindeki baskıyı artırmaya devam ediyor.

Yolcular İçin Not

Şu an için otomobil ve otobüs geçişlerinde büyük bir engel bulunmasa da, sınırda oluşabilecek yoğunluk ve çiftçilerin anlık kararlarına karşı yolcuların tedbirli olması öneriliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu