Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Derneğimizin Haklarının İade Edilmesini Bekliyoruz”

“Ülkemiz Yunanistan, farklı renklere gönül veren sporseverlere dahi tahammül edemezken, azınlığımızın kronik sorunları nasıl aşılacak?"

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) yaptığı yazılı açıklamayla, Rodop Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılma kararını kınadı.

Danışma Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Ülkemiz Yunanistan, farklı renklere gönül veren sporseverlere dahi tahammül edemezken, azınlığımızın kronik sorunları nasıl aşılacak ve azınlık hakları noktasında nasıl bir ilerleme sağlanacaktır.” İfadelerine yer veriliyor.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun açıklaması şu şekilde:

28 Mayıs 2024 Salı günü itibari ile Gümülcine Asliye Hukuk Mahkemesi’nde, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği aleyhine açılmış olan kapatma davası nihayete ermiş ve karara bağlanmıştır. Bu bağlamda, verilen karar resmi olarak faaliyet gösteren Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği’nin kapatılması yönünde olmuştur.

Verilen karardan anlaşıldığı üzere ülkemiz Yunanistan ve Anavatan Türkiye arasında son dönemde oluşan ılımlı hava azınlığımız nezdinde karşılık bulamamış ve sahip olduğumuz farklılıklar hoş görülmeyerek yargı yoluyla da ket vurulmaya çalışılmıştır.

Ülkemiz Yunanistan, farklı renklere gönül veren sporseverlere dahi tahammül edemezken, azınlığımızın kronik sorunları nasıl aşılacak ve azınlık hakları noktasında nasıl bir ilerleme sağlanacaktır.

Ülkemiz Yunanistan’ın almış olduğu bu kararı şiddetle kınıyor ve adaletin yeniden tesis edilerek derneğimizin haklarının iade edilmesini bekliyoruz.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu