Yunanistan Haber

Bu Adada Yolcuları Denize İndiriyorlar! (Video)

Girit Adasında turistleri denizin içine indiriyorlar, ülke turizmi açısından utanç verici görüntüler. Olaya Belediye Başkanı el attı.

Girit Adasında turistleri denizin içine indiriyorlar, ülke turizmi açısından utanç verici görüntüler. Olaya Belediye Başkanı el attı.

Girit adasının Hanya kentinin Balos Lagününde bu günlerde turizm açısından utanç verici görüntüler yaşanıyor. Lagüne ulaşmak isteyen yerli ve yabancı turistler kıyı şeridine kadar gemiyle geliyor ancak sahile inmeleri oldukça çileli ve ilkel bir biçimde oluyor.

Turistleri getiren geminin yanaşacağı bir iskele bulunmayınca su seviyesinin düşük olması nedeniyle de sahile yakın bir bölgeye ancak ulaşabiliyor ve yolcularını suyun içine indirmek zorunda kalıyor. Geçtiğimiz yıl aynı bölgede yüzer bir platformun bulunduğu ve gemilerin bu platforma kadar yanaşarak yolcularını platform üzerine indiriyorlardı. Ancak Alınan bir kararla bu yüzer platformun bu yılın başlamasıyla birlikte o bölgeden uzaklaştırıldığı ve bu nedenle Balos Lagününe gelen gemilerin yolcularını denizin içine indirmek zorunda kaldıkları belirtiliyor.

Ancak bu gelişme üzerine Kissamos Belediye Başkanı Georgios Milonakis olaya el attı ve olayın açıklığa kavuşturulmasına yönelik ERT News’e yaptığı açıklamada, bu sorunu çözdüğünü ve yüzer platformun yeniden o bölgeye yerleştirildiğini ve bundan sonraki gemilerin tekrardan yolcularını yüzer platforma indirmeye başlayacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Milonakis konuya ilişkin şunları dile getirdi:

“Beş dakikada çözülmesi gereken konular bürokrasi tarafından engelleniyor”

blank

“Yolcuların iniş platformu sorunu çözüldü ve durum artık daha iyi. Bugünden itibaren ziyaretçiler suda yürümek zorunda kalmadan normal şekilde karaya çıkacaklar. Platform yanlışlıkla oradan kaldırıldı, ancak şimdi tekrardan oraya yerleştirildi. Plaja ulaşmak için eşyalarıyla birlikte suya inen turistlerin görüntülerinin sosyal medyada yayınlanması, maalesef bu bölgeyi temsil etmiyor.

Bu sadece güvenlik meselesi değil, aynı zamanda genel ziyaretçi deneyimi meselesi; Balos, Yunanistan’ın en güzel yerlerinden biri ve herkes için mümkün olan en iyi deneyimi sağlamamız gerekiyor.

Yüzer Platformun yönetim ve denetimi ya Belediye’ye ya da kruvaziyer gemi sahiplerine verilmeli. Gemi sahipleri yüzer platformun mali sorumluluğunu üstlendi.

Beş dakikada çözülmesi gereken konular bürokrasi tarafından engelleniyor. Turizm sezonu öncesinde çalışmalara başladık ve şu anda da gördüğümüz sonuca ulaştık.

Her şeyden önce iyi metinleri öne çıkarmak ve kötü metinleri düzeltmek istiyoruz. Bugün itibarıyla teçhizat yerinde ve her şey normal gidiyor.”

Girit adasının Hanya kentinin Balos Lagünü (Lagün, Kıyı set gölü veya deniz kulağı dalgalar tarafından oluşturulan kıyı birikim şekillerindendir). Hanya şehrine 53 km uzaklıkta bulunuyor ve Tigani yarımadası ile Gramvousa Burnu’nun batı yakası arasında oluşan Yunanistan’ın en güzel deniz kıyılarından biri olarak biliniyor ve her yıl on binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği bir yer.

blank

blank

blank

VİDEO İZLE:

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu