Yunanistan Haber

Borell ve Dendias Operasyon Karargahını Ziyaret Etti

“Kızıldeniz'deki Kalkan Operasyonu, Avrupa Birliği'nin bir deniz güvenlik gücü olarak nasıl etkili bir şekilde hareket edebileceğinin bir örneğidir.”

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ile birlikte Yenişehir’deki (Larissa) operasyon karargahını ziyaret etti. Bu ziyarette Yunanistan Genelkurmay Başkanı Dimitris Hupis de hazır bulundu.

Josep Borel, “Kızıldeniz’deki Kalkan Operasyonu, Avrupa Birliği’nin bir deniz güvenlik gücü olarak nasıl etkili bir şekilde hareket edebileceğinin bir örneğidir” değerlendirmesi yaptı.

Borel konuşmasında karargahtaki yapılan çalışmalardan dolayı personeli tebrik etti, Kızıldeniz’deki duruma atıfta bulunarak Husilerin bölgede Uluslararası nakliyeyi tehlikeye atacak şekilde ticari gemilere yönelik hedefli saldırılar düzenleyerek ticaretin yanı sıra bölgede barış ve güvenliği tehlikeye attığını dile getirdi.

Başkan Yardımcısı Josep Borrell, gemilerin alternatif rotalarına 10 ila 14 günlük seyahat süresi eklediğini ve bunun da daha fazla maliyet, yani daha yüksek fiyatlar, yani enflasyon anlamına geldiğini söyledi. Ve her zaman olduğu gibi en yüksek bedeli ödeyenlerin en yoksullar olduğunun altını çizdi.

Borrell, “Bu saldırılar, çıkarlarımıza, AB’ye, aynı zamanda uluslararası istikrar ve barışın yanı sıra ihtiyaç sahibi insanların hayatlarına da doğrudan bir saldırıdır. Bu nedenle operasyona başladık ve şu ana kadar geçen Şubat ayından bu yana “Kalkanlar” kapsamında Kızıldeniz’den geçen 170 ticari gemiye başarıyla eskortluk yapıldı. Operasyon kapsamında Husilere ait 19 adet İnsansız Hava Aracı (İHA) ve roketler imha edildi. “Kalkanlar” operasyonu doğası gereği kesinlikle savunma amaçlıdır ve karada Husilere karşı herhangi bir operasyon yoktur.” İfadelerini kullandı.

blank

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu