Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Bölgenin Zenginliğiyiz, Tehlikeli Olarak Gösterilmeyi Kabul Etmiyoruz”

“Zayıfların, göçmenlerin, ırk ve kökenden bağımsız olarak herkesin demokrasiden faydalanabildiği, insan merkezli bir Avrupa istiyoruz.”

DEB Partisinin Avrupa Parlamentosu adayı Dr. Hüseyin Baltacı Radyo Kithira’da katıldığı bir programda, “Bölgenin zenginliğiyiz, tehlikeli olarak gösterilmeyi kabul etmiyoruz” diyerek mesaj gönderdi.

DEB Partisinin Avrupa Parlamentosu adaylarından Dr. Hüseyin Baltacı, Radyo Kithira’ya konuştu. Batı Trakya Türk Azınlığının kendini tanımladığı şekliyle devlet tarafından kabul edilmek istediğini belirten Baltacı, “Kendimizi ifade ettiğimiz şekilde, yani Türk azınlık olarak kabul görmek istiyoruz. Devletin bu konudaki görüşü farklı. Ancak gerçekler karşısında başı kuma gömme durumunun olmasını arzu etmiyoruz. Bizleri bölgenin bir zenginliği olarak görmelerini istiyoruz. Adeta şeytanlaştırılarak farklı bir şekilde, kötü bir şekilde, ülkenin güvenliğine tehdit gibi gösterilmeyi kabul etmiyoruz.” dedi.

Azınlık eğitimi alanında çok büyük sorunlar ve eksikler olduğunu anlatan Baltacı, “Bu aslında siyasi bir sorun değil. Bana göre insani bir problem. Sadece bir konuyu dile getirirsek ne demek istediğim anlaşılacaktır. Yıllarca bir okul binası istiyoruz ancak bir sonuç alınamıyor. Bunu kabul etmek mümkün mü? Bunun dışında bir çok sorun çözüm bekliyor.” dedi.

9 Haziran Pazar günü yapılacak seçimlerde DEB Partisinin AP milletvekili adaylarından biri olan Hüseyin Baltacı, Radyo Kithira’ya verdiği röportajda bölgede yaşanan ekonomik kriz ve göç sorununa da değindi.

Müftülük sorunuyla ilgili olarak ise Hüseyin Baltacı, “Azınlık toplumu olarak kendi müftümüzü kendimiz seçmek istiyoruz. Müftülerin atamayla görevlendirilmesini istemiyoruz.” dedi.

İskeçe Türk Birliği konusuna da vurgu yapan Baltacı, “16 yıldır uygulanmayan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarının uygulanmasını bekliyoruz. Bu sorun daha fazla devam etmemeli.” ifadesini kullandı.

“Nasıl bir Avrupa istiyorsunuz ve savunuyorsunuz?” sorusunu yanıtlayan Baltacı, “Zayıfların, göçmenlerin, ırk ve kökenden bağımsız olarak herkesin demokrasiden faydalanabildiği, insan merkezli bir Avrupa istiyoruz.” dedi.

Başbakan Kiriakos Miçotakis’in Ankara ziyareti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesiyle ilgili soruyu da yanıtlayan Baltacı, “Bu görüşmelerden ve bu diyalogdan çok büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bunu gördüğümüz zaman bizlerin ne kadar mutlu olduğumuzu hayal edemezsiniz. Olumlu ilişkilerin bize yansımasını istiyor ve umut ediyoruz. Görüşmelerin devam etmesini ve daha da zenginleştirilmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu