Yunanistan Haber

“Bizim Kipi (Bahçeköy) Giriş Kapısını Hızla İyileştirmemiz Gerekiyor”

Türk turistler sadece Dedeağaç'a değil, Kavala ve Taşoz'a kadar geliyor. Bizim Kipi (Bahçeköy) giriş kapısını hızla iyileştirmemiz gerekiyor.”

Yunanistan Göç ve İltica Bakanı Dimitris Keridis, Dedeağaç ve genel olarak Yunanistan’a gelen Türkler için Kipi (Bahçeköy) sınır giriş kapısının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Bir televizyonda sabah programına katılan Bakan Keridis, 7 günlük özel vizenin uygulandığı Ege adalarında Türk turistlerin yoğun varlığına değinirken, İpsala-Bahçeköy sınır kapısı üzerinden Dedeağaç’a gelen Türk turistlere de atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Türk turist yoğunluğu Evros’ta (Meriç) da mevcut ve Haziran ayı ortasında bayram nedeniyle de Kipi (Bahçeköy) Gümrüğü’nde kilometrelerce kuyruk oluşması bekleniyor. Nehrin üzerindeki yeni köprüyle istediğimiz yeni gümrük binası tamamlanıncaya kadar girişte sıkıntı yaşanacak. Türklerin mükemmel bir giriş ve çıkış kapısı varken biz girişte sorunlar yaşıyoruz.

Dedeağaç’ın çok yakın olması ve ulaşımın çok kolay olması nedeniyle, 2 milyonluk İstanbul seyahat eden ve gelen çok gelişmiş bir üst ve orta sınıfa sahiptir. Ve sadece Dedeağaç’a değil, Kavala ve Taşoz’a kadar geliyor. Bizim Kipi (Bahçeköy) giriş kapısını hızla iyileştirmemiz gerekiyor.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu