Yunanistan Haber

“Biz Sadece Harcama Yapmıyoruz, Reform Yapıyoruz”

Bakan Dendias, "biz sadece harcama yapmıyoruz. Reform yapıyoruz, buna Gündem 2030 adını veriyoruz” dedi.

Bakan Dendias, “biz sadece harcama yapmıyoruz. Reform yapıyoruz, buna Gündem 2030 adını veriyoruz” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın Lagonisi adasında gerçekleştirilen 28. Yıllık Ekonomist Hükümet Yuvarlak Masa toplantısında yaptığı konuşmasında, “Yunanistan GSYİH’sinin %2’sinden fazlasını Savunmaya harcıyor ve bu, hayatta kalmak için bir bilettir” ifadelerini kullandı.

Bakan Dendias, “biz sadece harcama yapmıyoruz. Reform yapıyoruz, buna Gündem 2030 adını veriyoruz. Ve bu, Silahlı Kuvvetleri hem doktrin düzeyinde hem de yenilik getirerek 21. yüzyıla ve ötesine taşıyacak. Reformu tamamladığımızda Yunanistan, tarihinin en güçlü Silahlı Kuvvetlerine sahip olacak. Geniş coğrafyada istikrara katkımız da bu olacaktır.” Dedi.

Ülkelerin NATO ittifakına katılımı konusunda ise  Dendias, “her ülkenin yapması gerekeni yapması gerektiğini” ifade ederek, “beklemediğimiz zor bir durumdayız” dedi.

Kuzey Afrika’yı istikrarsızlaştıran çatışmalarla uğraştığımızı, aynı zamanda Husilerin “ticareti istikrarsızlaştırma tehdidinde” bir hamlesinin de bulunduğunu vurguladı. Ayrıca Batı Balkanlar’daki duruma da değinerek “Avrupa müktesebatına yakınlaşmayı bekliyoruz” İfade etti.

Bakan Dendias, bu Cumartesi günü Kızıldeniz’de icra edilen “Kalkan” operasyonu için Komiser Borrell ile görüşeceğini açıklarken, sorunların eş zamanlı çözülmesi çağrısında bulundu.

NATO zirvesine de değinen Dendias, NATO’nun tarihteki en başarılı askeri ittifak olduğunu söyledi ve bu “Ukrayna’da kanıtlanmıştır. NATO daha fazlası olmalı. Sadece askeri bir ittifak değil, aynı zamanda bunları dünyanın dört bir yanına ihraç edebilecek bir ilkeler ittifakı olmalıdır.” İfadelerini kullandı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu