Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Bir Amacınız Olsun, Bu Amaca Ulaşmak İçin Beceriniz Olsun”

"Bir amacınız olsun. Bu amaca ulaşmak için beceriniz olsun. Mezuniyetiniz, hayırlı ve uğurlu olsun.”

2023-2024 eğitim yılının sona ermesiyle birlikte her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Celal Bayar Azınlık Lisesi mezuniyet töreni yoğun katılım ve muhteşem bir etkinlikle gerçekleştirildi.

Bu yıl Liseden mezun olan 86 öğrenci, 26 Haziran Çarşamba akşamı Yassıköy’de bir eğlence merkezinde gerçekleşen törende öğrenciler, öğretmenler, encümen heyeti üyeleri ve öğrenci aileleri bir araya geldi hep birlikte kep attı.

Bu görkemli törene Celal Bayar Azınlık Lisesi Müdürü Tunalp Mehmet, öğretmenlerin yanı sıra davetli olan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsoloslu Aykut Ünal ve eşi İlayda Ünal ile Encümenler Heyeti katıldı.

Her yıl olduğu gibi açılış konuşmasını Encümen Heyeti Başkanı Fuat Perende yaptı. Okul müdürü Tunalp Mehmet, müdür yardımcısı Eleni Haci ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da törende söz alarak mezun olan öğrencileri tebrik ettiler gelecek için başarılar dilediler.

Bu eğitim yılı sonunda Celal Bayar Azınlık Lisesinde eğitimini başarıyla tamamlayan 12 öğrenci dereceye girdi. Okul birinciliğini 20 tam puanla Fatma Betül Aydoğmuş, Sezer Abdurrahman, Nisa Kara Hüseyin, Sude Mehmet, Elif Molla Ali Ahmet, Erva Nasuf, Emir Pehlivan, Hayrunnisa Şerif, Rana Halil ve Ece Hüseyin olmak üzere toplam 10 öğrenci paylaştı. 19.9 ortalama ile Hilal Balcı Mehmet ikinci olurken, üçüncülüğü de 19.5 puanla Şule Ahmet aldı.

Celal Bayar Okul Müdürü Tunalp Mehmet yaptığı konuşmasında öğrenci ve velilere seslenerek, “Değerli velilerimiz emanet olarak aldığımız değerli evlatlarımızı bir ebeveyn olarak bütün öğretmenlerim ve personelim ile hizmet ederek onların daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili görgülü yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen, sevgi dolu bireyler olarak sizleri büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyorum. Değerli meslektaşlarım, bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha uğurluyoruz. Onlara gösterdiğiniz kılavuzluk ve ilgi için sizlere teşekkür ediyorum.

Ayrıca görev süreleri tamamlanan kontenjan öğretmenlerimizden Hatice Arslan ile Dizem Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarından sağlık ve başarılar diliyorum. Celal Bayar Azınlık Lisesi sizleri sevgiyle, hasretle uğurluyor. Yolunuz aydınlık, bahtınız açık olsun.” Dedi.

Törene davet üzerine eşiyle birlikte katılan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal yaptığı selamlama konuşmasında şunları dile getirdi:

“Bir amacınız olsun, bu amaca ulaşmak için beceriniz olsun”

blank“Mezuniyetler heyecan içerir. Bir başarının vurgusudur, uzun yolun bittiği bir andır ve arkasından tatil gelir. Eminim hepinizin bir tatil planı vardır. Bundan sonra başka uzun yolculuklara da çıkarsınız. Çıkacağınız yolculuklarda ise geçmiş yolculukların tecrübesiyle daha hazırlıklı olursunuz. Dolayısıyla Celal Bayar Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin sizlere neler kattığını daha iyi anlayacaksınız. Bizler de bu yollardan geçtik, temelimiz sağlam ise tökezlemedik, ama değilse yorgunluk hissettik. Öğretmenlerimiz de temelinizin sağlam olması için uğraştılar. Bir kısmı belki sizin yüzünüzden saç baş yoldu, ama sizin için çabaladılar ve çabalıyorlar. Bu vesileyle öğretmenlerinizi de tebrik ediyor ve kutsal görevlerinde başarılarının devamını diliyorum.

Bir eğitimden başka bir eğitim hayatına geçeceksiniz. Bu Üniversite olur, ya da başka bir alan olur hiç fark etmez. Bir amacınız olsun. Bu amaca ulaşmak için beceriniz olsun. En önemlisi bulunduğunuz ortamlarda, fark yaratan kişiler olmayı hedefleyin ve bunların hepsini yapabileceğinizi çok iyi biliyorum. Sizlere ömrünüz boyunca sonsuz başarılar ve mutluluklar diliyor ve sizleri sevgiyle kucaklıyorum. Mezuniyetiniz, hayırlı ve uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından okul öğretmenlerinden Mehmet Mustafa ve Akif Konak tarafından çalıştırılan okul müzik grubu sahne alarak söyledikleri Türkçe ve Yunanca şarkılarla konser verdiler.

Programın devamında sine vizyon gösterisi, öğrencilerden oluşan zeybek grubu sahneye çıkarak gösteri sundu.

blank

 

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu