Batı TrakyaBatı Trakya Haber

Başkan Asafoğlu Milletvekili Adayının Seçim Bölgesi Edessa’yı (Vodina) Ziyaret Etti

Başkan Çiğdem Asafoğlu ile partinin bir grup Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı, Makedon azınlığın yoğun olarak yaşadığı Edessa’yı ziyaret etti.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine hazırlanan ve birçok bölgeyi ziyaret ederek çalışmalar yapan Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ile partinin bir grup Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili adayı, Makedon azınlığın yoğun olarak yaşadığı Edessa’yı (Vodina) ziyaret etti.

Ziyaret ile ilgili olarak DEB Partisinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün (20 Mayıs Pazartesi) 2024 Avrupa Parlamentosu milletvekili adaylarımızdan, Makedon azınlık mensubu Eugenia Natsoulidou’nun bulunduğu bölge olan Edessa’ya ziyaret gerçekleştirdik.

Ziyaret kapsamında AP adayımız Natsoulidou ve beraberindeki heyet Makedon azınlığın yaşadığı sıkıntıları yerinde dile getirdi.

Genel Başkan Çiğdem Asafoğlu ve diğer DEB Partisi AP adayları da Natsoulidou ve genel olarak Makedon azınlığının sorunlarına karşı iş birliğinin önemini dile getirdiler.

2024 AP adayımız sayın Natsoulidou’ya bizlere göstermiş olduğu misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.

DEB Partisi olarak, tıpkı azınlığımız gibi hak ve hukuk mücadelesi veren Makedon azınlık üyeleri ve insan hakları savunucuları ile iş birliği kurmaktan memnuniyet duyduğumuzun altını bir kez daha çizeriz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu