Batı Trakya

“Başbakan Miçotakis Bizimle Diyalog Kursun”

"YDP hükümetinden son dört yılda yaptığı hatalardan ders çıkararak toplumumuzun sorunları ile samimiyetle ilgilenmesini, bizimle doğrudan ilgili konularda yapacağı reform çalışmalarında en başından itibaren bizlerle birebir diyalog kurarak istişarede bulunmasını talep ediyoruz.”

Ülkemiz Yunanistan’da 25 Haziran 2023 Pazar günü yapılan genel seçimleri son dört yıldır Başbakanlık görevini yürüten Kiriakos Miçotakis’in liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi (YDP) kazandı.

Seçim sonuçlarına ilişkin bir değerlendirmede bulunan Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “Göreve başlayan YDP hükümetinden son dört yılda yaptığı hatalardan ders çıkararak toplumumuzun sorunları ile samimiyetle ilgilenmesini, bizimle doğrudan ilgili konularda yapacağı reform çalışmalarında en başından itibaren bizlerle birebir diyalog kurarak istişarede bulunmasını talep ediyoruz.” İfadelerini kullanarak Başbakan Miçotakis’e çağrıda bulundu.

Başkan Habip Oğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“21 Mayıs genel seçimlerinin ardından 25 Haziran genel seçimlerini de geride bıraktık. Daha önce hiçbir genel seçim öncesinde olmadığı şekilde siyaset ve ana akım medyada hedef gösterilen, ötekileştirme ve damgalama söylemine maruz kalan toplumumuz, buna karşı en güzel cevabı 25 Haziran’da hür iradesi ile sandık başında verdi, Rodop ve İskeçe illerinden dört Türk milletvekilini oylarıyla yine meclise gönderdi. 25 Haziran genel seçimlerinin sonuçları, ülkemizin tüm inkar politikasına rağmen bölgemizdeki varlığımızı ve oy potansiyelimizle gücümüzü bir kez daha apaçık ortaya koymaktadır.

Başbakan Miçotakis, seçim sonuçlarının hemen ardından yaptığı açıklamada yeni hükümetin ülkemizde önemli reformlar gerçekleştireceğini ifade etmişti. Göreve başlayan YDP hükümetinden son dört yılda yaptığı hatalardan ders çıkararak toplumumuzun sorunları ile samimiyetle ilgilenmesini, bizimle doğrudan ilgili konularda yapacağı reform çalışmalarında en başından itibaren bizlerle birebir diyalog kurarak istişarede bulunmasını talep ediyoruz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu