Batı TrakyaBatı Trakya Haber

“Azınlığımızın Mevcut Eğitim Sorunlarına Her Daim Bir Yenisinin Eklenmesinden Usandık”

"Bu sorun İskeçe Azınlık Lisesi’nin ve sadece İskeçe’nin sorunu değil, tüm Batı Trakya Türk Azınlığı’na mensup her ferdin sorunu olduğunu ve bu bilinçle hareket edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu, vardiyalı eğitim sonrasında öğrencilerin ve öğrenci velilerinin başlattığı eylemi görüşmek üzere toplandı. Toplantı sonrasında yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, İskeçe’deki bu sorunun sadece İskeçe Azınlık Lisesi’nin ve İskeçe’nin sorunu olmadığını, tüm Batı Trakya Türk Azınlığının sorunu olduğuna dikkat çekildi.

Danışma Kurulu’nun açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

AÇIKLAMA

blank

“Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu 25 Eylül Pazartesi akşamı, İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliğinin talebi üzerine, İskeçe Azınlık Lisesine dayatılan vardiyalı eğitim sonrasında öğrencilerin ve öğrenci velilerinin başlattığı eylemi görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

Önceki yıllarda 685 öğrenci ile sadece sabahçı olarak eğitim vermiş olan okula bu yıl 580 öğrenci ile sabahçı ve akşamcı eğitim dayatması yapan Ortaöğretim Müdürlüğü’nü ve ona destek veren zihniyeti gerçekten anlamak mümkün değil. Uzun yıllardır tütün deposundan bozma, fiziki koşulları çağdaş bir eğitim vermekten uzak olan İskeçe Ortaokul ve Lisesi’nde çocuklarımız eğitim almaya mecbur bırakılmaktadır. Tüm kurum ve kuruluşlarımız bu durumu yıllardır dile getiriyor. Maalesef tüm bu haykırmalar hiçbir zaman karşılık bulmadı ve hiçbir yetkili bu sorunu çözmek için gayret göstermedi.

Öğrencilerin ve velilerin başlattığı ve 8. gününü dolduran eyleme Okul Encümen Heyeti ve Okul Aile Birliği’nin yanı sıra tüm kurum ve kuruluşlarımız, siyasiler destek verdiler ve vermeye de devam etmektedirler.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak yarınlarımız olan çocuklarımızın başlattığı ve sonuna kadar haklı oldukları bu eylemi gönülden destekliyoruz. Azınlığımızın mevcut eğitim sorunlarına her daim bir yenisinin eklenmesinden artık usandık.

İskeçe Azınlık Lisesi’nin acilen yeni bir eğitim yuvasına kavuşturulması ve ivedilikle vardiyalı eğitim dayatmasından vazgeçilmesi kati talebimizdir. Bu ülkenin sadık vatandaşları olarak bunu ziyadesiyle hak ettiğimizi düşünüyoruz.

Bu sorun İskeçe Azınlık Lisesi’nin ve sadece İskeçe’nin sorunu değil, tüm Batı Trakya Türk Azınlığı’na mensup her ferdin sorunu olduğunu ve bu bilinçle hareket edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu