Yunanistan Haber

Atina, Ulusal Egemenlik Konularını Tartışmaya Açık Olmadığı Mesajı Gönderiyor

Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Dışişleri ve Savunma Komitesi'ne Atina-Ankara yakınlaşması hakkında bilgi verdikten sonra, edinilen bilgiye göre "Türkiye ile diyaloğun verimli olduğunu ancak ulusal egemenliğe ilişkin konuların tartışmaya açık olmadığını" söyleyerek New York'a doğru çantalarını hazırladığı belirtiliyor.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis’in bir dizi önemli temaslarda bulunacağı New York’taki BM Zirvesi’nin başlaması için geri sayım başladı.

Dışişleri Bakanı Yorgos Gerapetritis, Dışişleri ve Savunma Komitesi’ne Atina-Ankara yakınlaşması hakkında bilgi verdikten sonra, edinilen bilgiye göre “Türkiye ile diyaloğun verimli olduğunu ancak ulusal egemenliğe ilişkin konuların tartışmaya açık olmadığını” söyleyerek New York’a doğru çantalarını hazırladığı belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Gerapetritis, Ankara gezisinin ardından Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’la açık iletişimde bulunduğu belirtilirken, Başbakan Miçotakis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yapacağı görüşmede hazır bulunacağı ifade ediliyor.

İki liderin 20 Eylül’de yapılması planlanan toplantısında her şey yolunda giderse, Dışişleri Bakanları düzeyinde temaslar ve kademeli görüşmeler devam edecek. Güven Artırıcı Önlemler konusunda ise yılsonuna doğru tartışılması ve diplomatların katılımıyla güçlendirilmesi bekleniyor.

Atina ie her defasında sabit bir pozisyonda, Türkiye ile arasındaki tek farkın, temasların çok erken aşamada olduğu MEB ve kıta sahanlığının sınırlandırılması olduğunu belirtiyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu