Yunanistan Haber

Anaokulunda Görülen Streptokok Vakası Nedeniyle Okullar Kapanıyor

Bir anaokulu öğrencisinde streptokok enfeksiyonu tespit edilmesi üzerine okullarda alarm verildi.

Bir anaokulu öğrencisinde streptokok enfeksiyonu tespit edilmesi üzerine okullarda alarm verildi.

Bir anaokulu öğrencisinde streptokok enfeksiyonu tespit edilmesi üzerine Selanik Kalamarya (Kelemerye) bölgesinde okul kompleksi 26 Mayıs Pazartesi günü dezenfeksiyon için kapalı kalacak.

Önleyici tedbirler ve halk sağlığı

Bu karar, Ulusal Halk Sağlığı Teşkilatı (EODY)’nin talimatları doğrultusunda, önleyici nedenlerle ve halk sağlığının korunması amacıyla alındı. Kalamarya bölgesinde görülen vakadan sonra bölgede faaliyet gösteren tüm okul tesisleri, güvenli bir şekilde yeniden açılmalarını sağlamak için tamamen dezenfekte edilecek.

Kalamarya Belediyesi, kompleks okulların müdürleriyle sürekli iletişim halinde ve müdürlere öğrencilerin veli ve vasilerini derhal bilgilendirmeleri talimatı verildi. Vakanın tespit edildiği ilk andan itibaren belediye ile EODY arasında hızlı bir işbirliği sağlandı.

Kalamarya Belediyesi, yaptığı açıklamada, EODY’nin sağlık yönetimi protokolünü titizlikle takip ettiğini ve çocukların ve eğitim camiasının sağlığını önceliklendiren gerekli tüm önlemlerin mutlak sorumlulukla alındığını vatandaşlara garanti ettiğini belirtti.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu