Yunanistan Haber

Amerikalılar 117. Savaş Kanadı’nın Her Köşesinin “Röntgenini” Çekmeye Geliyor

Amerikalıların, 117. Savaş Kanadı tesislerinin yerinde denetimi için Yunanistan'ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerika’dan satın alınacak son teknolojiye sahip 20 adet F-35 savaş uçağının konuşlanacağı Andravida’daki 117. Savaş Kanadı Amerikalıların gözetimi ve kontrolü altında olacak.

Amerikalılar 117. Savaş Kanadı’nın her köşesini “röntgenden” geçiyor. Üssün önümüzdeki yıllarda geniş bir şantiye alanına dönüşmesi bekleniyor. Böylece tüm çalışmalar tamamlanıp altyapı ve tesisler inşa edildiğinde tüm ön koşullar yerine getirilecek ve sınıflandırılmış 5. nesil savaş uçakları için ABD mevzuatına göre sertifikalandırılacak.

Amerika’dan satın alınacak son teknolojiye sahip 20 adet F-35 savaş uçağının güvenli bir şekilde Yunanistan’a inebilmesi için, Yunanistan’ı altyapı düzeyinde yapılması gereken bazı önemli değişiklikleri tamamlamaya zorluyor.

Ege’de güç dengelerini değiştireceği ileri sürülen ultra modern savaş uçaklarının “yuvası” olacak yer çoktan seçildi ve bunun da Andravida’daki 117. Savaş Kanadı’ndan başkası olmadığı belirtiliyor.

Bu çerçevede edinilen bilgilere göre, önümüzdeki dönemde USAF ve Müşterek Taarruz Uçağı Programında Amerikalılardan oluşan bir heyet, 117. Savaş Kanadı tesislerinin yerinde denetimi için Yunanistan’ı ziyaret etmesi bekleniyor.

Amerikalılardan oluşan heyet, üssün durumunun tam bir resmini elde etmek ve Yunan Hava Kuvvetleri yetkilileriyle birlikte tamamlanması gereken projelerin listesini hazırlamak için 117. Savaş Kanadı’nın her köşesini adeta “röntgen” çekerek inceleyecek çünkü 2028 yılından sonra ilk parti F-35 savaş uçaklarının inebilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının bitmiş olması gerekmektedir.

Planlamaya göre yeni pistlerin inşası, yeni hangarların yeniden inşası, kontrol kulesinin yeniden inşası, bakım hangarlarının yeniden inşası, yeni binaların ve üs personeli için konaklama tesislerinin inşası öngörülüyor.

Havaalanı güvenliği, gereksinimler listesinin başında yer alıyor ve kameralar ve diğer elektronik gözetim ağlarının yanı sıra, hava üssünün her köşesini kapsayan dronlar ve çift tel örgüsü ile üs çevresinin sarılmasını içeriyor. Her yerde fiber optik ağ bulunacak, en modern iletişim araçları ve üsse yaklaşan savaş uçaklarına hava yardımları sağlanacak şekilde tasarlanıyor.

Spesifikasyonlar, projeler tamamlanana kadar Hava Kuvvetleri ile açık iletişim halinde olacak olan ABD Hava Kuvvetleri ve JSFP yetkilileri tarafından kesin olarak belirleniyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu