
“Ağaç 2” Kavala’da Halil Bey Camii’nde Sahneleniyor
Kavala’da tarihi Halil Bey Camii’nin içi tiyatro sahnesine dönüştürüldü ve "Ağaç 2" isimli tiyatro oyunu sahne alıyor.
Kavala’da tarihi Halil Bey Camii’nin içi tiyatro sahnesine dönüştürüldü ve 14 Temmuz 2015 Pazartesi akşamı “Ağaç 2” isimli tiyatro oyunu sahne alıyor.
Kavala Şehir Tiyatrosu, 68. Philippi Festivali kapsamında, Hronis Missios’un yaşamı ve eserlerinden ilham alan çarpıcı bir tiyatro gösterisini Halil Bey Camii’nin içinde izleyiciyle buluşturuyor.
14, 15 ve 16 Temmuz Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri saat 21:30’da Halil Bey Camii içinde sahnelenecek olan bu tiyatro gösterimi 68. Philippi Festivali kapsamında gerçekleştiriliyor.
“Ağaç 2”, içsel ve dışsal kuşatmalara hapsolmuş iki genç insanın hikayesini merkeze alıyor. Bir iç savaşın ve farklı ülke ile zamanlardaki şiddetli tecritin ortak noktası etrafında buluşan bu genç kız ve erkek, anı, bedeni, yaşamı, ölümü ve en önemlisi özgürlük kavramını tartışıyor, sorguluyor ve anlamlandırmaya çalışıyorlar.
Hronis Missios’un kitaplarından metinler ve Souha Bechara’nın “Resistance” adlı eserinden serbest uyarlamalar da yer alıyor.
Bu tiyatro gösterisinin arkasındaki ekip şu isimlerden oluşuyor:
Konsept/Yönetmenlik: Vassilis Apostolatos
Dramaturji: Zoe Ksanthopoulou
Sahne Tasarımı/Işık Tasarımı: Vassilis Apostolatos
Müzik Bestesi: Michalis Paraskakis
Sahnedeki isimler ise Danae-Arsenia Filidou ve Anastasis Georgoulas.
Tarihler: 14, 15 ve 16 Temmuz Pazartesi, Salı ve Çarşamba
Saat: 21:30
Yer: Halil Bey Camii Kavala
Bilet Fiyatları: 12€ Genel Giriş / 10€ İndirimli
Kavala Kalesi’ndeki cami, Kutup Camii veya Alaca Cami
Halil Bey Cami, Yunanistan’ın Kavala şehrinde yer alan Osmanlı mirasının önemli bir parçasıdır. Cami, 1530 yılında inşa edilmiştir. Bugün müzik etkinliklerine ev sahipliği yapan cami, ziyaretçilerini ücretsiz olarak kabul etmektedir. Kavala kalesi ile Mehmet Ali Paşa konağının arasında bulunan cami aynı zamanda Kutup Camii veya Alaca Cami olarak da bilinmektedir.


