Yunanistan Haber

ABD Yunanistan’a Hibe Silah Vermeye Devam Ediyor

ABD Yunanistan'ı silahlandırmaya devam ediyor. Yunan Ordusu 62+102 zırhlı M2A2 ODS-SA'yı seçti, ABD bağışladı.

ABD Yunanistan’ı silahlandırmaya devam ediyor. Yunan Ordusu 62+102 zırhlı M2A2 ODS-SA’yı seçti, ABD bağışladı.

Yunan Ordusu toplamda 164 adet M2A2 ODS-SA seçti ve yürürlükteki “Bradley yıldız seviyesine” girmeye hazırlanıyor!

ABD’de silah seçimine Yunan subaylara, Amerika’nın Atina Büyükelçiliği yetkilileri ve ABD’li yetkililer eşlik etti. Amerikan Ordusu Tank-Otomotiv ve Silah Komutanlığı, mevcut araçlarda incelemelerde bulundu.

Yunanistan silahlı kuvvetleri ile ABD’li yetkililer arasında, 3 ve 5 Haziran tarihleri ​​arasında Mississippi’deki Camp Shelby’de Ortak Görsel Denetim (JVI) gerçekleştirildi. Yunan ordusu yetkilileri ilk 62 Bradley’i, ABD Savunma Bakanlığı’nın artık hiçbir askeri hizmet tarafından ihtiyaç duyulmayan savunma malzemeleri ve askeri ekipmanları olarak değerlendirilen Excess Defense Articles (EDA) programı kapsamında Yunanistan’a hibe ediyor.

JVI süreci Teklif ve Kabul Mektubu’nun (LOA) hazırlanmasının bir parçası olarak gerçekleştirilecek. Bu askeri araçlar Yunanistan’a hibe olarak verilecek.

Aynı heyet, Yunan Ordusu subaylarına Teksas’taki BAE Systems tesislerine kadar eşlik etti ve burada şirketin envanterinden 102 araç daha seçildi. Yunan Ordusunun amacı 4 taburu, her biri 41 araç olmak üzere Bradley M2A2 TOMA ile donatmak. Yunan ordusu daha fazla ateş gücüne sahip olmaya karar verdi ve bu nedenle 41X4=164 aracı seçti.

İlk 62 adedi söylediğimiz gibi ücretsiz teslim edilecek, geri kalan 102 adedi ise ikinci el olarak düşük fiyata BAE Systems’den satın alınacak. Tüm Bradley’ler, ABD’de veya Yunanistan’da kabaca M2A3 veya A4’e eşdeğer bir seviyeye modernize edilecek. Gelecekte, Yunanistan’ın M2 (TOMA) veya M3 (keşif versiyonu) stoklarından çok daha fazla sayıda bu tür araç alması bekleniyor.

EDA programı

EDA programı, ABD’nin dış politika hedeflerini karşılarken aynı zamanda dost ve müttefiklerine savunma kabiliyetlerini geliştirmelerine yardımcı olur. EDA programı kapsamında sağlanan fazla savunma malzemeleri, ortak ülkelere ekipmanın durumuna bağlı olarak indirimli bir fiyata veya hibe olarak verilir.

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu