Yunanistan Haber

Araştırma Gemisi Sahadan Erken Ayrılarak Girit Kandiye Limanına Gitti

Güney Kıbrıs ile Girit’i deniz dibinden elektrik kablolarıyla birleştirme çalışmaları gerçekleştiren İtalyan bayraklı "Ievoli Relume" gemisi NAVTEX süresi dolmadan bu sabaha karşı bölgeden ayrılarak Girit’e gitti.

Güney Kıbrıs ile Girit’i deniz dibinden elektrik kablolarıyla birleştirme çalışmaları gerçekleştiren İtalyan bayraklı “Ievoli Relume” gemisi NAVTEX süresi dolmadan bu sabaha karşı bölgeden ayrılarak Girit’e gitti.

Güney Kıbrıs ile Girit adasına deniz dibine elektrik bağlantısı şebekesinin döşenmesi için Çoban Adası (Kasos) ile Kerpe (Karphatos) arası deniz bölgelerinde araştırma çalışmaları yapan İtalyan bayraklı “Ievoli Relume” gemisi, Yunan gambotu “Aittitos”un eşliğinde bu sabaha karşı 03:40 civarında görevini tamamlayarak Çoban Adasının güney bölgesinden Girit adasında Kandiye (İraklio) Limanına gitmek üzere ayrıldı.

Normalinde “Ievoli Relume” gemisi, göreve dün gece saat 22.55’te başlamış ve görevi bu gece saat 21:00 civarında sona erecekti. Ancak bu sabah Yunanistan diplomatik kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, “Ievoli Relume” gemisinin görevini bu sabaha karşı 03:40 civarında görevini tamamladığı ve Yunan Donanmasına ait “Aittitos” gambotu eşliğinde Girit’in Kandiye Limanına çekildiği belirtiliyor.

Donanma Hidrografi Servisi Kandiye istasyonunun son NAVTEX (718/24) raporuna göre İtalyan gemisinin  araştırma çalışmaları bu akşam saat 21.00’de tamamlanacaktı. Ancak “Ievoli Relume” bu sabaha karşı beri faaliyetlerini askıya aldı ve Girit’e geri dönüyor.

blank

Yaşanan bu gelişmenin ardından bölgede bulunan ve İtalyan araştırma gemisinin faaliyetlerini yakından takip eden Türk savaş gemileri de Yunan Donanmasına ait “Nikiforos Fokas” firkateyninin gözetiminde bölgeden ayrıldığı belirtiliyor.

Atina’daki aynı kaynaklara göre, İtalyan “Ievoli Relume” araştırma gemisi, Çoban Adası ve Kerbe arasındaki tüm mesafeyi 6 deniz mili sınırları içerisinde kat ettiği ve bundan sonra bir kez daha aynı bölgeden geçmeye gerek kalmadığı belirtiliyor.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu