Batı Trakya

ABTTF: “Batı Trakya’ya Gidin ve Oylarınızı Türk Adaylara Verin”

ABTTF, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan Batı Trakya Türklerini Batı Trakya’ya gitmeleri ve oylarını Türk adaylara vermeleri çağrısında bulundu.

ABTTF 21. Dönem Başkanlık Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda, Almanya’da yaşayan Batı Trakya Türklerine seslenerek, 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde oy kullanmak için Batı Trakya’ya gitmelerini ve oylarını Türk adaylara vermeleri çağrısında bulundu.

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) 21. Dönem Başkanlık Kurulu, 6. olağan toplantısını gerçekleştirdi. ABTTF’nin Almanya’nın Witten şehrindeki genel merkezinde yapılan toplantıda, ABTTF’nin son dönemdeki çalışma ve faaliyetleri değerlendirildi, yaz tatili başlangıcına kadar gerçekleştirilmesi öngörülen uluslararası girişimler görüşüldü.

Anavatan Türkiye’de 6 Şubat 2023’te yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ABTTF üyesi derneklerin büyük bir dayanışma örneği göstererek depremzedeler için nakdi ve aynı yardım topladığını ve bunların derhal depremzedelere ulaştırıldığını kaydeden ABTTF Başkanlık Kurulu, bunun için ABTTF üyesi derneklere bir kez daha teşekkür etti.

“Yunanistan’daki genel seçimlerde oylar Türk adaylara”

Batı Trakya Türk toplumu ilgili güncel gelişmelerin de değerlendirildiği toplantıda ABTTF Başkanlık Kurulu, Avrupa’da yaşayan seçme hakkına sahip Yunan vatandaşı tüm Batı Trakya Türklerini ülkemiz Yunanistan’da 21 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak genel seçimlerde oy kullanmak için Batı Trakya’ya gitmeye ve oylarını Türk adaylara vermeye çağırdı.

Haberin devamını oku

Bir Yorum

  1. So in other words, Erdogan is trying to infiltrate the Greek Parliament with his AKP Grey Wolves. And will Greek Muslims obey the sultan, or will they show loyalty to the Greek state and vote in their country’s best interests, as well as their own?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu