Yunanistan Haber

24 Ülkenin Büyükelçisi Dedeağaç’ta Toplandı

24 Avrupa Birliği ülkesinin Atina Büyükelçileri aylık toplantıları için Dedeağaç’ı seçti. Ancak toplantının gündem maddeleri sır gibi "gizli" tutuldu.

24 Avrupa Birliği ülkesinin Atina Büyükelçileri aylık toplantıları için Dedeağaç’ta toplandı. Ancak toplantının gündem maddeleri sır gibi “gizli” tutuldu.

24 Avrupa Birliği (AB) ülkesinin Atina Büyükelçileri, Macaristan Büyükelçisi Zsolt Sándor’un girişimiyle, 17 – 18 Eylül tarihlerinde aylık toplantılarını yapmak üzere Dedeağaç’ta toplandı.

2025 yılı başından itibaren AB dönem Başkanlığını yürütecek Macaristan’ın Büyükelçisi tarafından düzenlenen toplantının ana gündem maddesinin ne olduğu açıklanmadı.

Dedeağaç kaynaklarına göre toplantıda ağırlıklı olarak ele alınan konuların başında Meriç sınırında yaşanan yasadışı göç ve sınırın durumu, Dedeağaç’ta devreye sokulacak sıvılaştırılmış doğalgaz akışıyla şekillenecek olan Balkanlar ve kuzeydeki ülkelerin enerji tablosunun ele alındığı ileri sürülüyor. Ayrıca FRONTEX’in görev süresi ve Meriç sınırı boyunca ve Ege’de görev yapan personel sayısının da artırılması gibi konuların ele alındığı belirtiliyor.

Dedeağaç’a gelen Büyükelçiler Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis ve Dedeağaç Belediye Başkanı Yannis Zambukis ile de bir görüşme gerçekleştirdi.

Eyalet Başkanı Hristodulos Topsidis bu görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Macaristan’ın Yunanistan Büyükelçisi Sayın Zsolt Sándor’un girişimiyle 24 AB ülkesinin Büyükelçileri aylık toplantılarını (Atina yerine) Dedeağaç’ta gerçekleştirdiler. Macaristan’ın Avrupa Birliği Dönem Başkanlığını göz önünde bulundurarak, Büyükelçiler bölgemizin profilini özetlediler ve ben de onlara ülkemizin kalkınma profilini sunma fırsatı buldum.

İlgi çekici noktaları açıkladım, sınırların sadece caydırıcı bariyerlerle değil, aynı zamanda yatırım ilgisinin güçlendirilmesi ve elbette çevre standartlarını ve bir bütün olarak mevcut mevzuatın öngördüklerini karşılamaları, yerel ekonomimizi canlandırmaları koşuluyla her türlü yatırım projesinin cazip hale getirilmesiyle korunması gerektiğini vurguladım.

Doğu Makedonya ve Trakya eyaletinin Avrupa profilinin güçlendirilmesi ve iyi bir işbirliğinin başlangıcı olmasını umduğum çok ilginç bir toplantıydı.”

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu