Yunanistan Haber

22 Ülkeden 56 Üyenin Katılımıyla Dedeağaç’ta Gerçekleştirildi

NATO Kara Kuvvetleri Teçhizat Komitesi 124. Toplantısı Dedeağaç'ta gerçekleştirildi.

NATO Kara Kuvvetleri Teçhizat Komitesi 124. Toplantısı Dedeağaç’ta gerçekleştirildi.

11-14 Haziran 2024 tarihleri arasında Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GES) düzenlediği NATO Kara Kuvvetleri Teçhizat Komitesi 124. Toplantısı, (NATO Army Armaments Group) toplam 22 ülkeden 56 üyenin katılımıyla Dedeağaç’ta gerçekleştirildi.

Komitenin amacı, üye devletlerin ekipmanlarının tasarımı ve uygulanmasına yardımcı olmak ve operasyonel ihtiyaçların karşılanmasının yanı sıra birlikte çalışabilirliği sağlamak için bilgi alışverişi yoluyla işbirliği yapmaktır.

Toplantının oturum aralarında, Yunan Savunma Sanayi Üreticileri Birliği’nin yanı sıra toplam 19 Yunan şirketinin katıldığı, uluslararası düzeyde tanıtılması amacıyla yerli savunma sanayiinin (SEKPY) ve Yunan Havacılık ve Uzay Güvenliği ve Savunma Şirketleri Birliği (EEEAAA) yeteneklerini gösteren bir sergi düzenlendi.

Buna paralel olarak katılımcılara, Dedeağaç’taki “Kantilapti” kışlasında bulunan Tank Simülatörü Merkezi’ne (KEX) ziyaret ve bilgi verildi ve Yunanistan’ın ev sahibi ülke hizmetlerini sağlama olanakları hakkında bir sunum yapıldı.

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu