Yunanistan Haber

20’nci F-16 Viper Hava Kuvvetlerine Teslim Edildi

"Viper" konfigürasyonuna (F-16V) yükseltilmiş 20. F-16 uçağı Yunan Hava Kuvvetlerine teslim edildi.

Amerikan Lockheed Martin ve Yunan Havacılık Endüstrisi (EAB), bugün “Viper” konfigürasyonuna (F-16V) yükseltilmiş 20. F-16 uçağını Yunan Hava Kuvvetlerine teslim etti.

Bu teslimatın, Yunanistan Hava Kuvvetlerini Avrupa’nın en gelişmiş ve uygun maliyetli F-16 filosuyla donatarak Yunanistan’ın savunma yeteneklerini daha da güçlendirdiği ileri sürülüyor.

Lockheed Martin Entegre Savaş Uçağı Grubu başkan yardımcısı OJ Sanchez, “Lockheed Martin, Yunan Hava Kuvvetlerine yönelik 21st Century Security® çözümlerimizin bir parçası olarak F-16’yı gelişmiş Viper konfigürasyonuna yükseltmek için Yunan Havacılık Endüstrisi (EAB) ile çalışmaktan gurur duyuyor. Bu yükseltmeler, Yunanistan’ın NATO’daki rolünü ve birlikte çalışabilirliğini ve ayrıca Avrupa genelinde barışı koruma ve caydırıcılık operasyonlarındaki rolünü güçlendiren gelişmiş yetenekler içeriyor.” Değerlendirmesini yaptı.

2027’ye kadar 84 adet F-16’nın Viper seviyesine yükseltilmesi

Amerikan Lockheed Martin, Yunan Havacılık Endüstrisi (EAB) ile işbirliği içinde, 84 adet F-16 savaş uçağını Viper konfigürasyonuna yükseltiyor ve programı 2027 yılına kadar tamamlamayı hedefliyor.

Uçakla ilgili çalışmalar, hem EAB’de hem de ABD’de bulunan Lockheed Martin ekiplerinin yönetimi altında Atina yakınlarında bulunan EAB tesislerinde yürütülüyor. Viper konfigürasyonuna yükseltme için 16 uçağın daha sırada olmasıyla birlikte, yıl içinde ilave uçakların da teslim edilmesi bekleniyor.

Bu işbirliği, Yunanistan’ın NATO’daki birlikte çalışabilirliğini artırıyor ve APG-83 radarı ve Otomatik Yer Çarpışmasını Önleme Sistemi gibi gelişmiş güvenlik ve sistem geliştirmelerini içeriyor.

Lockheed Martin, bu uzun süredir devam eden ortaklık sayesinde Yunan savunma endüstrisine ve Yunan Hava Kuvvetlerine 1 milyar doların üzerinde ekonomik fayda sağladı.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu