Batı TrakyaEditörün Yazıları

2024 Yılındayız Ama 2023 Yılı Sandığına Oyumuzu Kullandık, Allah Bu Ülkeyi Yönetenlere Zihin Açıklığı Versin

Burası Atina Değil, Batı Trakya, 2024 Yılındayız ve 2023 Yılı Tarihli Sandığa Oyumuzu Kullandık. Bir yıl geriden gidiyoruz ama olsun varsın gidelim. Zaten yıllarca geri bırakılmış bir Azınlık toplumu değil miyiz?

Burası Atina Değil, Batı Trakya, 2024 Yılındayız ve 2023 Yılı Tarihli Sandığa Oyumuzu Kullandık. Bir yıl geriden gidiyoruz ama olsun varsın gidelim. Zaten yıllarca geri bırakılmış bir Azınlık toplumu değil miyiz?

Olur ama bu ülkede bu kadarı da olmaz. Başbakanımız Sayın Kiriakos Miçotakis “Avrupa ülkesiyiz, Avrupa vatandaşlarıyız ve Avrupa’nın kalkınmasında lokomotif, bölgesel istikrar sütunu olan ülkeyiz” diyor her fırsatta.

Atina’da ve Yunanistan’ın tüm diğer bölgelerinde Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılıyor. Tarih 9 haziran 2024 ve AP seçimleri için sandığa gidip oy kullanmamız gerekiyor.

Başbakanımız Sayın Miçotakis Batı Trakya bölgesinin kalkınmasından ve Avrupa Birliği bölgesi ve ülkesi olduğumuzdan söz ediyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Batı Trakya bölgesinde de yıl 2024 olması gerekirken, Avrupa Parlamentosu seçimleri yapılmasına rağmen bazı seçim bölgelerinin ve sandıklarının 2023 yılında ve Eyalet Seçimlerinde kaldığına şahitlik ettik.

Atina Batı Trakya’ya oldukça uzak, yaklaşık 900 km, ancak Atina’nın gözünün kulağının burada olması gerekmez mi? Bu nasıl kalkınma? Nasıl Avrupa bölgesi birileri bunu izah etmelidir.

Bu bölge bu kadar mı terk edilmiş? Burası ülkemiz Yunanistan’ın bir parçası bölgesi değil mi? Batı Trakya’da ve dolayısıyla da Rodop ilinde seçimlerin gerçekleşmesinde sorumlu kimdir? Sandıklar hiç mi kontrol edilmemiş?

Anlaşılan başta Atina’nın, Avrupa Birliği’nin kalkınma ve eşit haklar ve demokrasi hizmet treni Atina’dan daha hareket edebilmiş değil. Biz beklemeye devam edeceğiz. İnşallah bir gün bu tren Atina ve Brüksel garından çekilir ve Avrupa’nın en geri kamış bölgesine Batı Trakya’ya ulaşır ve tüm dünya ile birlikte biz de yılbaşını kutlarız. Sandıklarımızın üzerinde 2025 yılı yazar.

Haberin devamını oku

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu