
Erken Seçimin Ayak Sesleri Olabilir Mi?
Bu ziyaretler seçimden seçime olur genelde özellikle Azınlığın yoğun olarak yaşadığı köylere.
Bu ziyaretler seçimden seçime olur genelde özellikle Azınlığın yoğun olarak yaşadığı köylere. Onun haricinde bu tür ziyaretlere pek rastlanmaz. Seçim öncesi oy avcılığı için gelirler, bir dahaki seçim öncesinde yeniden gelirler. Alıştık artık.
Şunu da yazmadan geçmemek lazım. Demek ki Atina’daki Başbakanlık Maksimu Sarayı’nda bir hareketlilik söz konusu. Başbakan Miçotakis’in Yeni Demokrasi partisi içinde Samaras ve Karamanlis kanadı, SİRİZA hükümeti döneminde “Kuzey Makedonya ile yapılan “Prespa Anlaşması”nın getirdiği “gaz sıkışması”nın patlamasını bekliyor. Miçotakis için yaz sezonu daha bitmeden sıkıntılı günler başlayacak. Şimdi yavaş yavaş grev dalgaları yayılmaya başlayacak.
Şimdiye kadar yaşanmaması pandemiden dolayı ve alınan yasaklar ve önlemlerden dolayı halk sokaklara inmedi, inemedi. Başbakan Miçotakis iyi idare etti olayı, ama nereye kadar. Sıcak bir yazın ardından hepimiz fırtınalı bir sonbahara hazılıklı olalım derim.
Ziyaretler hiç iyiye alamet değil
Yunanistan’da sonbaharda erken seçim sadece konuşulmakla kalmıyor, bazı bölgelerde Milletvekilleri köy gezmelerine başladı bile. Bunlardan biri de Meriç (Evros) Milletvekili ve Yunanistan Emniyet Teşkilatı Onursal Başkanı Anastasios Dimoshakis, Sofulu (Sufli) Belediyesi’nin dağlık bölgesindeki köyleri ziyaret ederek halkın sorunlarını dinledi.
Özellikle Azınlık insanının yaşadığı Büyük Derbent, Ruşanlar ve Babalar köylerini ziyaret ederek, yerel işletmeler ve kafelerin yeniden açılmasından sonra esnafın durumunu yerinde gördü, dertlerini dinledi. Milletvekili Dimoshakis’e Sofulu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koca da eşlik ederek bölgedeki sorunları aktardı.
Ziyaretin gündeminde, bölgedeki hayvan besicilerin sorunları, Altyapı Bakanlığı tarafından projesi başlatılan ve bölge sakinlerinin dört gözle beklediği Büyük Derbent barajının altyapı projeleri yer aldı.
Şimdi herkes şu soruyu sormaya başladı; “Bayram değil, seyran değil, eniştem beni neden öptü.”