Ελληνικά Νέα

Το Τζαμί Αγία Σοφία άρχισε να λειτουργεί ξανά ως χώρος λατρείας

Το Τζαμί Αγία Σοφία με την σημερινή προσευχή της Παρασκευής άρχισε να λειτουργεί ξανά ως χώρος λατρείας ύστερα από 86 χρόνια

Στο τζαμί προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το Τζαμί Αγία Σοφία με την σημερινή προσευχή της Παρασκευής άρχισε να λειτουργεί ξανά ως χώρος λατρείας ύστερα από 86 χρόνια.

Στο Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif προσήλθε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέγνωσε το Κοράνι πριν από την προσευχή της Παρασκευής.

Οι πολίτες υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα τον Ερντογάν ο οποίος αναχώρησε από την κατοικία του στη συνοικία Κισίκλι και έφτασε στην Πλατεία της Αγίας Σοφίας γύρω στις 12 ώρα Τουρκίας.

Οι πιστοί που κατέκλυσαν την πλατεία για την προσευχή φώναξαν διάφορα συνθήματα με την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τον Ερντογάν συνόδευε ο διευθυντής Επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλή Έρμπας. Μετά ο Ερντογάν εισήλθε στο Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif.

Στο Τζαμί Αγία Σοφία προσήλθαν ο αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Μουσταφά Σέντοπ και ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Ερντογάν παρακολούθησε την ανάγνωση του Κορανιού στην τελετή που διοργάνωσε η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων.

Μετά, τέσσερις μουεζίνηδες ανέγνωσαν μαζί το σαλάτ από τους τέσσερις μιναρέδες του Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέγνωσε τη σούρα Φάτιχα και τα πέντε πρώτα αγιάτ της σούρα Μπακάρα.

Οι πιστοί προσευχήθηκαν μαζί με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων, Αλή Έρμπας.

Η λειτουργία του τζαμιού ως χώρου λατρείας έχει γίνει trending topic στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκδήλωση μεταδόθηκε από τις τηλεοράσεις και από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η προσευχή μεταδόθηκε επίσης από τους λογαριασμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το λογαριασμό του Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif στο Twitter.

Μετά την προσευχή της Παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επισκέφθηκαν τον τουρμπέ του σουλτάνου Μεχμέτ Β’ του Κατακτήτη.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu