Ελληνικά Νέα

Τουρκία: «Έτοιμοι για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις»

Μεροληπτική και παράνομη η προσέγγιση της ΕΕ αναφορικά με τις κυρώσεις, αναφέρει το Yπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Μεροληπτική και παράνομη η προσέγγιση της ΕΕ αναφορικά με τις κυρώσεις, αναφέρει το Yπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Η Τουρκία απορρίπτει τη μεροληπτική και παράνομη προσέγγιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύνοδο κορυφής της 10ης και 11η Δεκεμβρίου και καλεί την ΕΕ να ενεργεί ως έντιμος διαμεσολαβητής στη συνεχιζόμενη διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε σήμερα το Tουρκικό Yπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανακοίνωσή του, το Yπουργείο ανέφερε πως η διάσκεψη, την οποία προτείνει, με όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν θαλάσσια ζητήματα στην περιοχή.

Επιπλέον, σημείωσε πως η Άγκυρα είναι έτοιμη για συνομιλίες με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις «παρά την προκλητική της συμπεριφορά», και κάλεσε την ΕΕ να ενεργεί «με αρχές, στρατηγικά και με ορθή κρίση».

Τέλος, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα για επαναπροώθηση μεταναστών, αναφέροντας: «Είναι ντροπή για την ΕΕ που η Ελλάδα ωθεί τους μετανάστες πίσω στο Αιγαίο Πέλαγος, καθώς και η συμμετοχή της Frontex σε αυτές τις ενέργειες. Δεν είναι δυνατόν να μιλήσουμε για την υπεύθυνη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών χωρίς να σταματήσουμε αυτές τις παραβιάσεις και τις πρακτικές συλλογικής απέλασης, οι οποίες είναι σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καταδικάζονται έντονα από το διεθνές κοινό. Η ΕΕ πρέπει να δείξει την ευαισθησία της στη διαχείριση της μετανάστευσης όχι στη χώρα μας, αλλά στην Ελλάδα και στη συστηματοποίηση της απάνθρωπης μεταχείρισης των αιτούντων άσυλο».

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu