Ελληνικά Νέα

Μητσοτάκης: «Δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη»

Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926.

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση πως δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικό έδαφος προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρώτη μετά την καραντίνα τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star.

«Δεν εκτιμώ ότι στον Έβρο συνέβη τίποτα που να είναι αξιοσημείωτο που να χρίζει τέτοιας συζήτησης. Η αντιπολίτευση υιοθέτησε μια ακροδεξιά ρητορική. Τα σύνορά μας είναι ακριβώς καθορισμένα με τη συνθήκη της Λωζάνης και τα πρωτόκολλα του 1926. Υπάρχουν τμήματα ανατολικά του Έβρου που είναι ελληνικά εδάφη και δυτικά του Έβρου που είναι τουρκικά εδάφη.

Αυτά τα ζητήματα λυνόντουσαν σε τεχνικό επίπεδο. Δεν μπήκαν Τούρκοι στρατιώτες σε ελληνικά εδάφη. Υπάρχει μια νευρικότητα της Τουρκίας γιατί προχωρούμε σε ενίσχυση του φράκτη και επέκτασή του. Έχουμε ενημερώσει την Τουρκία με ΝΟΤΑΜ. Φτιάχνουμε τον φράκτη κατά μήκος των συνόρων. Υπάρχουν διπλωματικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Είμαστε πολύ σίγουροι για το δίκαιό μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχετικά με το διάβημα που επέδωσε η Αθήνα στην Άγκυρα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Έγινε το διάβημα διαμαρτυρίας γιατί βρέθηκαν στρατεύματα στην περιοχή. Και το κάναμε το διάβημα για να μη δημιουργηθεί ένταση στην περιοχή. Η υπόθεση ξεκίνησε από ψευδές δημοσίευμα αγγλικής εφημερίδας».

Haberin devamını oku

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish