Ελληνικά Νέα

«Θα συναντηθούμε στις ΗΠΑ και θα συζητήσουμε με τον Μητσοτάκη, Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι»

Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα πάρουμε τα απαραίτητα βήματα και αποφάσεις όταν χρειαστεί».

Ο Τούρκος πρόεδρος, κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε πως θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παρά το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια συνάντησης με τον Τούρκο πρόεδρο, ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως οι δυο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την επόμενη εβδομάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου για το ταξίδι του στις ΗΠΑ, το οποίο ήδη ξεκίνησε, που παραχώρησε ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε πιθανή συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, καθώς κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις Μητσοτάκη κατά τη Σύνοδο Κορυφής EUMED 9, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως οι αποφάσεις που πάρθηκαν σε αυτή είναι ανεπιθύμητες για την Άγκυρα.

«Θα συναντηθούμε στις ΗΠΑ και θα συζητήσουμε με τον Μητσοτάκη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Βέβαια υπάρχει η απόφαση των EUMED9 που είναι ανεπιθύμητη απόφαση. Θα δούμε πόσο ειλικρινής είναι ο Μητσοτάκης και τι βήματα θα κάνει. Εμείς ως Τουρκία θα πάρουμε τα απαραίτητα βήματα και αποφάσεις όταν χρειαστεί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν είναι θυρωρός κανενός»

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και για το μεταναστευτικό ζήτημα, λέγοντας πως περίπου 4 εκατ. πρόσφυγες φιλοξενούνται στη χώρα του, με τους περισσότερους εξ αυτών να είναι Σύριοι. Όπως είπε χαρακτηριστικά, η χώρα του «υποφέρει έχοντας επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος αλλά και τα περισσότερα μειονεκτήματα».

Μάλιστα, έστρεψε τα βέλη του προς την ΕΕ λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε τα βήματα που θα κάνουν οι γύρω μας. Αν δεν τα δούμε, τότε θα πάρουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για να κάνουμε τα δικά μας βήματα. Η Τουρκία δεν είναι αυτή τη στιγμή ο θυρωρός κανενός».

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish