Ελληνικά Νέα

«Η μη συνάντηση μαζί μας δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Σας δηλώσουμε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας.

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης για το πρόγραμμα επίσκεψης Σακελλαροπούλου στη Θράκη. Αίσθηση προκαλεί ότι δεν υπάρχει στο πρόγραμμα συνάντηση της Προέδρου Δημοκρατίας με τα μέλη της Μειονότητας.

Τη λύπη του για το πρόγραμμα επίσκεψης και την απουσία συνάντησης με μέλη της μειονότητας εκφράζει ταυτόχρονα και ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, τα μέλη του οποίου προσκαλούν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να τους επισκεφθεί στα γραφεία τους ή έστω να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση σε κάποιο άλλο χώρο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας:

«Κα Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για το πρόγραμμα της επίσκεψης σας στην Κομοτηνή και την Ξάνθη στις 29-30 Μαΐου 2020.

Διαπιστώσαμε μετά λύπης  ότι στο πρόγραμμα σας  δεν συμπεριλάβατε καμία συνάντηση με εμάς, τα μέλη της Μειονότητας, που αποτελούμε ένα σημαντικό τμήμα του τοπικού πληθυσμού.

Πριν την εκδήλωση της επιδημίας του κορωνοϊού , είχε επισκεφθεί την περιοχή μας και ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο  οποίος επίσης είχε επιλέξει να μην έχει οποιαδήποτε επαφή μαζί μας. Είχε υποστηριχθεί τότε ότι αυτό οφείλεται στην έλλειψη χρόνου. Οι τριών ημερών παραμονή σας στην περιοχή μας, γεννάει την ελπίδα ότι θα αφιερωθεί λίγος αλλά πολύτιμος χρόνος για τη μειονότητα μας.

Το γεγονός αυτό της μη συνάντησης, πρώτα του  Πρωθυπουργού και έπειτα της Προέδρου της Δημοκρατίας με τα μέλη της Μειονότητας, πέρα από την αντίθεση του στις δημοκρατικές αρχές και στα ανθρώπινα δικαιώματα, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Στα πλαίσια αυτά θέλουμε να σας δηλώσουμε ότι θα ήταν μεγάλη τιμή για εμάς να σας φιλοξενήσουμε στα γραφεία μας είτε της Κομοτηνής είτε της Ξάνθης ή να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας σε κάποιο άλλο χώρο που θα μας υποδείξετε.

Με τιμή,

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημόνων  Μειονότητας  Δυτικής Θράκης».

Haberin devamını oku

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu