Ελληνικά Νέα

«Η Ελλάδα να αποβάλει τα ιστορικά κόμπλεξ της»

Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της Αγίας Σοφίας.

Ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Αγιά Σοφιά: «Η Ελλάδα να αποβάλει τα ιστορικά κόμπλεξ της»

Σε δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, ο οποίος κάλεσε την Ελλάδα «να αποβάλει τα ιστορικά κόμπλεξ της» και να μην ενοχλείται από την ανάγνωση Κορανιού στην Αγία Σοφιά.

Η ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

«H Ελλάδα, κάθε φορά που γίνεται ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία, εξακολουθεί να κάνει δηλώσεις που είναι μάταιες και δεν έχουν αποτέλεσμα. Σε μια εποχή που στην Ευρώπη ακούγεται η προσευχή από τους μιναρέδες και γίνεται κατανοητή η σημασία του αμοιβαίου σεβασμού, η μόνη ευρωπαϊκή χώρα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί στην πρωτεύουσά της, ενοχλήθηκε στην ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία. Κι αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα όσον στην κατανόηση της ψυχολογίας αυτής της χώρας. Είναι φρέσκες οι μνήμες για τις προσπάθειες των κύκλων να σιωπήσουν το κάλεσμα της προσευχής στη Δυτική Θράκη που ακούγεται εδώ και αιώνες με την δικαιολογία του COVID-19.

Η Τουρκία, δεν ενήργησε ενάντια στην παγκόσμια μνημειακή ιδιότητα της, ούτε ενήργησε αντίθετη με τη Σύμβαση της UNESCO του 1972 σχετικά με την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς».

Haberin devamını oku

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish