Ελληνικά Νέα

“Η Ελλάδα μετέτρεψε τα τζαμιά σε εκκλησίες”

“H Ελλάδα, μετέτρεψε τα τζαμιά και τους λατρευτικούς χώρους της Οθωμανικής κληρονομιάς στην επικράτειά της σε εκκλησίες.”

“H Ελλάδα, μετέτρεψε τα τζαμιά και τους λατρευτικούς χώρους της Οθωμανικής κληρονομιάς στην επικράτειά της σε εκκλησίες.”

Ο εκπρόσωπος του Tουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κάνει λόγο σε δήλωση του “το τζαμί της Χώρας, όπως το Μεγάλο Τζαμί της Αγίας Σοφίας και άλλα πολιτιστικά μνημεία στη χώρα μας, ανήκουν στην Τουρκία και είναι ιδιοκτησία μας”, αναφέρει ο Ακσόι, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία προστατεύει σχολαστικά τα πολιτιστικά της μνημεία στο πλαίσιο της ανοχής που επιδεικνύει παραδοσιακά και πηγάζει από τον πολιτισμό της, την ιστορία και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από διεθνείς συμβάσεις.

Θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η αλλαγή του καθεστώτος που έγινε σε ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς δεν έρχεται σε αντίθεση με τη Σύμβαση της UNESCO για την προστασία της παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς”, λέει ο Χαμί Ακσόι.

Ο Ακσόι τονίζει ότι, “η Ελλάδα, μετέτρεψε τα τζαμιά και τους λατρευτικούς χώρους της Οθωμανικής κληρονομιάς στην επικράτειά της σε εκκλησίες, είναι η τελευταία χώρα που θα έπρεπε να μιλάει για σεβασμό άλλων θρησκειών”.

Ο Ακσόι τονίζει ότι η Ελλάδα, η οποία “περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της Tουρκικής Mειονότητας στη χώρα της με κάθε είδους κατασταλτικές πρακτικές παρά τις διεθνείς συμφωνίες, δεν έχει δικαίωμα να κάνει μαθήματα στην Τουρκία. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να δημιουργεί ψευδείς ατζέντες στην περιοχή με τα ιστορικά της συμπλέγματα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία. Καλούμε την Ελλάδα για άλλη μια φορά να συμβιβαστεί με την ιστορία της και να παράσχει τις απαραίτητες δυνατότητες στους μουσουλμάνους για την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων στη χώρα τους”.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu
EnglishGermanGreekTurkish