Ελληνικά Νέα

Ερντογάν προς Ελλάδα: “Εσείς διοικείτε την Τουρκία ή εμείς;”

Αν δεν ξέρετε τα όρια σας, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επικαιρότητα στο Ίδρυμα Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης της Τουρκίας TRT.

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν μιλώντας στο κρατικό κανάλι TRT είπε τα εξής:

“Λένε να μη μετατρέψουμε σε τζαμί την Αγία Σοφία. Εσείς κυβερνάτε την Τουρκία ή εμείς; Για συνέλθετε λίγο. Αν δεν ξέρετε τα όρια σας, είναι προφανές τι θα κάνει η Τουρκία. Μήπως είστε άνθρωποι της τουρκικής διοίκησης; Αυτοί θα το αποφασίσουν. Δεν θα πάρουμε την άδεια από εσάς. Ως κράτος δικαίου, περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μετά την απόφαση, θα πράξουμε αναλόγως.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και τις προστριβές με την Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν διεμήνυσε ότι η “Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή παραχώρηση”.

Όσον αφορά στα θαλάσσια σύνορα και τις γεωτρήσεις που θέλει να πραγματοποιήσει η Τουρκία στη Μεσόγειο, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε πως η χώρα του δραστηριοποιείται μόνο σε περιοχές δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Παράλληλα, κάλεσε την Ελλάδα να “μάθει καλύτερα” ποια είναι η δυναμική της χώρας και πού είναι τα όριά της σε σχέση με την Τουρκία. “Δεν είχαμε σεισμικά ερευνητικά πλοία, ούτε γεωτρήσεις. Τώρα έχουμε τρεις γεωτρήσεις και δύο σεισμικά ερευνητικά σκάφη” σημείωσε για τις δραστηριότητες της χώρας του στην Ανατολική Μεσόγειο.

Haberin devamını oku

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Rastgele Haberler

Başa dön tuşu